Primăria Craiova şi CSU au anunţat că stadionul nu va fi inaugurat duminică

0
374

Clubul Universitatea Craiova a anunţat că derby-ul cu FCSB, programat duminică, de la ora 20.45, se va juca la Severin. De altfel, ultimele două meciuri dintre Universitatea Craiova şi FCSB s-au disputat tot la Severin, fiind câştigate de roş-albaştri cu 2-1 şi 1-0.

După ce n-au ajuns la struguri, conducătorii craioveni spun că sunt acri, şi anunţă că „nu le vom face onoarea marii inaugurări unor rivali”, asta deşi preşedintele oltenilor, Marcel Popescu, a anunţat în mai multe rânduri că „Se întâmplă ca FCSB să fie echipa care ne vizitează, dar inaugurarea unui hotel nu are legătură cu primul turist cazat”.

Craiovenii anunţă în schimb că inaugurarea stadionului din Bănie se va face la amicalul cu Slavia Praga, pe 9 noiembrie. În aceste condiţii, reţeta financiară ar fi compromisă, întrucât e greu de presupus că oltenii vor pune în vânzare bilete la un meci amical, fapt întâmplat doar pe vremea conflictelor dintre fanii din Bănie şi Gigi Neţoiu. De asemenea, Slavia Praga va veni în Bănie cu o echipă formată preponderent din juniori, întrucât are în lot mai mulţi internaţionali, iar aceştia vor fi în acea perioadă la loturile naţionale.

Comunicatul CS Universitatea Craiova:

„Deşi toate părţile implicate au muncit contra-cronometru pentru ca recepţia stadionului să se facă în termenul celor 5 zile de dinaintea următorului prevăzut de ROAF pentru anunţarea schimbării stadionului considerat „acasă”, vă anunţăm cu regret, dar şi cu un strop de bucurie că nu le vom face onoarea marii inaugurări unor rivali, că vom juca încă o dată în vestul Olteniei, la Severin. Suntem siguri că oltenii din Mehedinţi, Dolj şi din celelalte trei judeţe vor umple şi stadionul de lângă Dunăre, duminică seara, aşa cum l-ar fi umplut şi pe cel de lângă Jiu. Cât despre inaugurarea stadionului din Craiova, aceasta va avea loc împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga, la începutul lunii noiembrie. Chiar dacă marea deschidere se amână un pic, îi rugăm pe cei cu sufletul alb-albastru să se gândească la faptul că avem cel puţin un secol înainte de mers la meciuri, împreună, pe senzaţionala noastră arenă din Craiova”.

8.000 de abonaţi vor trebui să se deplaseze la Severin

Clubul din Bănie face precizări în privinţa vânzării biletelor, dar şi pentru posesorii de abonamente, aceştia fiind în jur de 8.000 şi vor fi obligaţi să se deplaseze la Severin dacă vor să vadă echipa pentru care au plătit banii pe aboament.

„Posesorii de abonament din Craiova sunt rugaţi să îşi preschimbe abonamentele în bilete de joc, fără costuri suplimentare, la casele de bilete de la Sala Polivalentă, începând de mâine, 26 octombrie, de la ora 9, până sâmbătă, inclusiv. Abonaţii din alte localităţi pot să trimită un mail cu poza sau scan-ul abonamentului personal pe adresa ticketing@csuc.ro până joi seara, urmând ca biletul pentru meciul cu Steaua să le fie trimis direct acasă până sâmbătă seara.

Pentru cei care nu au abonament şi vor să fie prezenţi la Severin, biletele online – http://www.eventim.ro/ro/bilete/universitatea-craiova-sezon-2017-2018-drobeta-turnu-severin-stadionul-municipal-468157/event.html şi cele prin parteneri (OMV, Vodafone, Orange, Carrefour, Altex, Cosmote plus opţiunea print-at-home) vor fi puse în vânzare de astăzi, 25 octombrie, de la ora 12, pe site-ul oficial al clubului.

Biletele se vor vinde în Craiova, la casele de lângă Sala Polivalentă, începând de mâine, 26 octombrie, cu program zilnic 9-21, şi duminică cu program 9 – 17. Magazinul mobil al Universităţii va fi deplasat din Piaţa Mihai Viteazul lângă casele de bilete de la Polivalentă, urmând ca de acolo să-şi poate achiziţiona abonamente şi materiale promoţionale cu însemnele Știinţei. În Severin, casele de bilete de la stadion vor fi deschise începând de sâmbătă, cu program 12-18, iar duminică de la 12 până la ora meciului”.

Şi Primăria Craiova a confirmat că stadionul nu va fi inaugurat duminică, printr-un comunicat:

“Având în vedere interesul crescut al cetăţenilor Craiovei vizavi de evenimentul de inaugurare al Stadionului, Primăria Craiova face următoarele precizări legate de finalizarea lucrărilor şi evenimentul de inaugurare al stadionului din Craiova. Comisia de recepţie, convocată de Compania Naţională de Investiţii şi întrunită în data de 23 octombrie 2017, este în plină activitate. Având în vedere complexitatea lucrărilor de recepţie, precum şi formalităţile de preluare de către Consiliul Local Municipal a investiţiei pentru Stadion – formalităţi care presupun semnarea protocolului dintre CNI şi Primăria Craiova, preluarea obiectivului de către Primăria Craiova prin adoptarea Hotărârii de Consiliu Local etc., operaţiuni care sunt ulterioare semnării recepţiei, facem cunoscut opiniei publice faptul că data de 29 octombrie 2017 nu este o dată realistă pentru desfăşurarea evenimentului de inaugurare sau pentru desfăşurarea de competiţii sportive pe Stadionul din Craiova. Vom reveni cu noi informaţii legate de evenimentul de inaugurare a Stadionului din Craiova imediat ce recepţia va fi finalizată”.