Opoziţie de 6 în CLM Craiova!

0
444

sedinta clmÎn sfârşit, liberalii votează în formaţie completă. Rezerva Doru Câplea, care a fost scos la încălzire de trei luni de conducerea judeţeană a PNL, urmează să îşi preia mandat de consilier local, poziţie din care va trebui să atace puternic PSD şi ALDE, care deţin majoritatea în CLM Craiova.

Timp de trei luni, adică din momentul în care actualul CLM Craiova şi-a preluat mandatul, liberalul Doru Câplea a stat tot timpul numai pe margine. La propriu. Cu o consecvenţă de invidiat, tânărul liberal a bătut drumul până la Primărie şi a avut răbdare să zăbovească în sală câte ore a fost nevoie pentru a asista la şedinţele CLM Craiova, alături de cei cinci colegi din PNL. Mai mult decât să observe cum încercau liberalii să critice şi să se opună la proiectele promovate de PSD, pe care nu le considerau în regulă, nu a putut să-şi ajute cu nimic colegii. Nefiind validat, nu avea nici cum să voteze.

Al şaptelea

De joi, Doru Câplea intră, oficial, în CLM Craiova şi are calitatea de a pune umărul la opoziţie. Conducerea PNL Dolj a anunţat că acesta este membru al partidului şi că este persoana care trebuie validată în locul lui Pavel Badea, care şi-a depus demisia din consiliu, întrucât este următorul membru care a fost votat pe lista PNL, la alegerile locale din 5 iunie. Doru Câplea s-a aflat pe poziţia a şaptea pe lista electorală a PNL Dolj, prin urmare este următorul care intră în consiliu. Totodată, acesta preia şi locul în Comisia IV de Cultură, Învăţământ şi Sport a CLM Craiova.

Pavel Badea a plecat de tot

Prin venirea lui Doru Câplea, liberalii din CLM Craiova sunt, în sfârşit, reprezentaţi complet. Cu Pavel Badea cap de listă, acesta fiind principalul contracandidat al primarului Lia Olguţa Vasilescu, PNL a câştigat şase mandate de consilieri locali, dar nu a putut să-şi folosească decât cinci dintre aceştia până acum. Cel de-al şaselea, Pavel Badea, nu a apucat să-şi ia în primire mandatul deoarece, după o ceartă la partid, a fost exclus din rândul membrilor. Badea s-a ambiţionat şi a făcut toate demersurile legale reuşind să obţină anularea deciziei organizaţiei de la Dolj. Când şi-a recâştigat, în sfârşit, mandatul de consilier, Badea a anunţat că renunţă la acest fotoliu, dându-şi demisia din CLM Craiova.

Opoziţia şi ce poate ea

Din cei şase consilieri locali, doi consilieri – Marian Vasile şi Marinel Florescu – au făcut parte şi din fostul mandat şi sunt cei mai vocali reprezentanţi ai opoziţiei în CLM Craiova. Flavius Sirop a mai avut şi el un mandat de consilier local la activ, poziţie din care a plecat director la SC Salubritate, după transformarea serviciului public în SRL. Ceilalţi doi consilieri liberali sunt Adriana Ungureanu şi Dan Diaconu, care nu au mai făcut parte din nici un CLM Craiova. Dintre aceştia, doi candidează  la alegerile parlamentare din decembrie: Flavius Sirop – locul 9 Camera Deputaţilor şi Andriana Ungureanu – locul 4 Senat.

Pe fază în scandalul gunoaielor

Liberalii au făcut opoziţie atât cât au putut, dar nu au reuşit să influenţeze soarta nici unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a CLM Craiova. Cum este imposibil să facă faţă, prin vot, PSD-ului, care deţine o majoritate covârşitoare (19 mandate, la care se adaugă şi cele 2 ale ALDE), liberalii nu s-au evidenţiat nici prin vreo propunere benefică pentru craioveni, cu care să vină şi să o susţină în plen. În cele trei luni care s-au scurs de la începerea mandat, aceştia au reuşit să se remarce printr-o chestiune negativă – cearta pe mandat cu Pavel Badea care a explodat chiar la debutul noului consiliu – şi printr-una pozitivă – luarea de poziţie în scandalul gunoaielor, generat de Eco Sud, administratorul depozitului ecologic de la Mofleni.