Dolj: Albanez prins încercând să sară gardul Punctului de Frontieră Calafat

0
53

1477385798385-51085-S4Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetăţean albanez care a încercat să intre fraudulos în România, escaladând un gard din incinta punctului de frontieră, după ce, în cursul aceleiaşi zile i s-a refuzat intrarea în ţară.

În data de 24.10.2016, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au observat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un autoturism ce venea din Bulgaria spre România. Bărbatul a încercat să escaladeze gardul ce împrejmuieşte incinta punctului de frontieră, cu intenţia de a intra în ţară fără efectuarea formalităţilor specifice de controlul.

Imediat s-a intervenit pentru reţinerea persoanei, care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul albanez Gazmir P., în vârstă de 21 de ani. Mai mult, poliţiştii de frontieră au constatat că în cursul aceleiaşi zile, tânărului i-a fost refuzată intrarea în România, pentru neîndeplinirea condiţiilor legale.

Conform protocolului româno – bulgar, cetăţeanul albanez a fost preluat de către Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.