Paradoxurile CFR-ului

0
54

Campioana României a smuls un punct mare la Istanbul, pe noul „Ali Sami Yen”, într-o mocirlă precum la Călugăreni * Echipa din Gruia şi-a trecut un gol în cont fără să tragă vreun şut pe poartă, a evoluat mai mult de o oră în inferioritate, contra unei echipe mai bune şi a 55.000 de turci fanatici * Aflată pe locul 10 în Liga I, CFR Cluj a rămas a doua în grupa din Champions League

Cel mai prolific sezon al CFR-ului în Liga Campionilor concide, nu întâmplător probabil, cu un parcurs modest în Liga I, unde ocupă locul 10. Campioana României îşi consumă energia şi concentrarea în competiţia europeană, acolo unde a strâns 4 victorii din preliminarii şi alte 4 puncte în grupă, fiind pe locul secund, după colosul Manchester United. Paradoxurile au continuat şi la Istanbul. Andone a aplicat aceeaşi tactică a contraatacului, care l-a ţinut în avantaj până spre final, deşi Galata a ratat un penalty prin Felipe Melo, iar din minutul 27 gazdele au avut superioritate numerică, Aguirregaray fiind eliminat din cauza acumulării a două galbene în 4 minute. Pe un teren care a semănat cu mlaştina de la Călugăreni, gazdele au expediat zeci de centrări spre poarta lui Felgueiras, iar la una trimisă perfect de Amrabat, Burak Yilmaz a egalat. La final, statistica indica faptul că ai noştri nu au tras nici un şut pe poarta adversă, deşi scorul final a fost 1-1! La final, întrebările pentru Andone vizau mai mult viitorul său la CFR, pus în discuţie mult din cauza rezultatelor slabe din campionat. „Nu trebuie să ma salveze egalul, fiindcă nu mă înec. Sunt mulţumit de munca mea, numai că au fost acele eşecuri din campionat” a spus Ando, care nu i-a avut la dispoziţie la ultimul joc pe Ronny, Deac, Sougou, Sare, L. Ganea, Martinez şi Vass, iar Aguirregaray a fost eliminat şi Bastos s-a accidentat. De altfel, ieri după-amiază, „Fălcosul” a decis să se despartă de echipa din Gruia, care ar dori pe bancă un italian, având de ales între Edy Reja, ex-Lazio, ex-Napoli şi Alberto Cavasin, ambii fiind antrenori cu experienţă în Serie A. Fatih Terim a declarat că Galata ar fi trebuit să marcheze mai mult de un gol şi a menţionat că jucătorii săi au intrat în panică: „Toate echipele împotriva cărora am jucat în Liga Campionilor au marcat primele, asta e realitatea. Fie că a făcut-o printr-un autogol sau într-un alt mod, dar au marcat. Am fost nevoiţi să jucăm cu mingi înalte şi asta le-a permis adversarilor să se apere mai uşor, deşi au rămas în inferioritate. Ar fi trebuit să marcăm mai mult de un gol, dar am intrat în panică. Acum suntem nevoiţi să câştigăm în deplasare”.

Manchester a întors-o pe Braga, „Il Luce” a bătut Chelsea

Braga a început surprinzător de bine partida de pe Old Trafford şi a deschis scorul prin Alan, după doar două minute de la începutul partidei, interval în care jucătorii lui Manchester United nici măcar nu au atins mingea. Alan a reuşit apoi dubla, la o acţiune superbă a lui Eder pe partea dreaptă, care i-a pasat ideal. Numai că „diavolii” au întors până în minutul 75, la fel ca în 1999, când triumfau în faţa lui Juventus tot după ce a fost condusă cu două goluri chiar pe „Delle Alpi”. „Acesta este povestea noastră în acest sezon pe teren propriu. Începem prost, primim goluri şi apoi trebuie să luptăm pentru a salva situaţia. În unele momente am jucat un fotbal fantastic. Hernandez progresează constant, este entuziast, se antrenează magnific” a spus Sir Alex Ferguson, entiziasmat de dubla lui „Chicharito”. Un alt performer al serii a fost căpitanul Valenciei, Roberto Soldado, autor al unui hat-trick pe terenul suprizei BATE Borisov. Barcelona a câştigat abia în prelungiri cu Celtic, dar a stabilit un nou record de posesie – 90 la sută. Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a învins deţinătoarea trofeului, Chelsea, prin două goluri „braziliene” şi conduce grupa, cu avans considerabil faţă de favoritele Chelsea şi Juventus. „Chelsea e mai bună decât în sezonul trecut, dar noi am făcut unul dintre cele mai bune jocuri din ultimul timp, Chelsea a fost nevoită să joace defensiv, iar Cech a făcut un meci mare, fiindcă mai puteam marca. Sunt convins că ne va fi mult mai greu în retur. Englezii nu au nicio înfrângere în campionat şi au câştigat tot acasă” a spus Lucescu.

 

Liga Campionilor – runda a treia a grupelor

Grupa E: Şahtior Doneţk – Chelsea 2-1 (Teixeira 3, Fernandinho 52 / Oscar 88), Nordsjaelland – Juventus 1-1 (Beckmann 50 / Vucinic 81). Clasament: 1. Şahtior 7p, 5-2; 2. Chelsea 4p, 7-4; 3. Juventus 3p, 4-4; 4. Nordsjaelland 1p, 1-7.

Grupa F: Lille – Bayern Munchen 0-1 (Muller 20 – pen.), BATE Borisov – Valencia 0-3 (Soldado 45 – pen, 55, 69). Clasament: 1. Valencia 6p, 6-2; 1. BATE Borisov 6p, 6-5; Bayern Munchen 6p, 4-4; 4. Lille 0p, 1-6.

Grupa G: CF Barcelona – Celtic Glasgow 2-1 (Iniesta 45, Jordi Alba 94 / Samaras 18), Spartak Moscova – Benfica Lisabona 2-1 (Carioca 3, Jardel 43 – autogol / Lima 33). Clasament: 1. Barcelona 9p, 73; 2. Celtic 4p, 4-4; 3. Spartak 3p, 6-7; 4. Benfica 1p, 1-4.

Grupa H: Galatasaray Istanbul – CFR Cluj 1-1 (Burak Yilmaz 77 / Nounkeu 19 – autogol), Manchester United – Braga 3-2 (Hernandez 25, 75, Evans 62 / Alan 2, 20 ). Clasament: 1. Manchster 9p, 6-3; 2. CFR Cluj 4p, 4-3; 3. Braga 3p, 4-5; 4. Galatasaray 1p, 1-4.