Școala Juridică de Vară, la Facultatea de Drept

0
103

Timp de cinci zile, până vineri, 28 septembrie 2018, se va desfăşura cea de-a VIII-a ediție a programului de practică Școala Juridică de Vară, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova în parteneriat cu Baroul Dolj. Evenimentul se bucură de participarea a 12 studenți care urmează studii în domeniul juridic în Craiova, București și Chișinău.

Este cea de-al doilea an în care programul se desfășoară sub titulatura Școala de Vară „Nestor Craiovescu” după ce, în 2017, organizatorii au decis să celebreze prin această titulatură amintirea marelui jurist craiovean care a contribuit decisiv la pregătirea primei generații de juriști români.

Programul celor cinci zile ale Școlii de Vară include cursuri susținute de cadre didactice ale Facultății de Drept, dar și activități la instanțele judecătorești. „Scopul acestui program, care a devenit deja o tradiție, este de a-i familiariza pe viitorii juriști cu activitatea concretă pe care urmează să o desfășoare după absolvirea studiilor și de a le oferi prilejul să observe în mod direct profesioniștii din domeniu”, menționează prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultății de Drept din Craiova.

„Astfel de proiecte trebuie încurajate în orice domeniu, pentru a le oferi studenților șansa de a confrunta propriile așteptări cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experiență care le va fi cu siguranță de folos în viitor”, transmite decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, care se implică în acest program încă de la debutul său.