Alb-albaştrii sub lupă

0
90

Pigliacelli – Două intrervenţii foarte bune, la lovitura liberă a lui Ianis şi când Voduţ a scăpat singur, dintr-o poziţie de ofsaid nesemnalizată. Italianul l-a copiat pe Calancea la gafa din repriza secundă, dar a avut noroc că Voduţ n-a fost la fel de precis ca în meciul de la CFR sau precum Cristi Ganea pe „Ion Oblemenco” în primăvară.

Donkor – Este de apreciat determinarea şi travaliul său, a făcut un meci bun. Are momente în care este dezordonat, are mişcări largi, îţi oferă senzaţia de nesiguranţă. Pare să-i convină mai mult aşezarea cu 3 fundaşi, deşi în Serie B a jucat mai mult fundaş dreapta în sistem cu 4. A avut o foarfecă interesantă la un corner, i-a reuşit execuţia, dar i-a lipsit precizia.

Kelic – Face un sezon bun, oricum, locul său este în centru, nu în dreapta, şi acolo este peste Gardoş. Acesta va avea şansa de a evolua probabil în Cupa României. O bară a croatului, cu o lovitură de cap, în prima repriză, şi o altă tentativă de a marca la un corner, în partea secundă.

Briceag – Preferat lui Tiago Ferreira în stânga, atât pentru că portughezul greşise la Mediaş, dar şi pentru viteza superioară a lui Briceag, care „face banda” mai bine. Un meci bun, nu a mai greşit, nu s-a mai complicat, a fost mai lucid, fapt dovedit şi la faza în care i-a strecurat mingea lui Mihăilă în careu, în loc să şuteze aiurea, cum făcea de obicei.

Martic – O evoluţie bună, nu s-a remarcat în mod special, dar şi-a făcut treaba. A părut mai obosit pe final, fiind şi schimbat.

Mateiu – Un joc în nota echipei, bun, consistent, s-a implicat, a fost agresiv, aşa cum este necesar în acea zonă şi în special la un meci acasă.

Cicâldău – Cel mai bun meci al său de când a venit la Craiova, tocmai împotriva fostei sale echipe. Începe să arate cu jucătorul transferat pe 1 milion de euro. O primă repriză perfectă aproape, în care a confiscat practic mijlocul terenului, cu o clarviziune remarcabilă, schimbări de direcţie ideale. Partea a doua a început-o cu lovitură liberă scoasă de sub bară de Buzbuchi, tot el executând perfect cornerul care a urmat, pentru golul lui Koljic. E o bucurie să vezi un mijlocaş care pasează în faţă şi care pasează perfect, după ani de zile de cornere executate în adversarul de la prima bară.

Bancu – Evoluţie foarte bună, a preluat banderola de la Mitriţă, dar şi responsabilităţi de la acesta. A declanşat majoritatea acţiunilor ofensive, inclusiv pe cea din care a deschis scorul Koljic. Chiar dacă a mai greşit unele pase, a fost din cauză că a riscat mult, a fost un lider.

Bărbuţ – Ghinionistul serii. De când s-a pus problema să fie împrumutat la Botoşani a început să joace. Se implică în aproape orice acţiune ofensivă, „bagă materiale”, nu mai joacă la alibi. A avut trei ocazii mari în prima repriză şi una în cea secundă, dar n-a fostr suficient de inspirat şi limpede la finalizare.

Mihăilă – Nu s-a văzut foarte mult, ţinând cont că a jucat pe postul lui Mitriţă, dar a avut o evoluţie decentă. A avut acea bară în prima repriză, a intrat bine în combinaţii şi s-a achitat bine şi de sarcinile defensive. Chiar înainte de a fi înlocuit a declanşat o acţiune ofensivă periculoasă.

Koljic – Chiar dacă are numărul 19, arată precum acel număr 9 aşteptat de câţiva ani în Bănie. Îşi continuă forma excelentă de la Krupa, unde avea 8 goluri în 7 meciuri, la Craiova are 4 goluri în 3 meciuri. Fabulos şutul prin care a deschis scorul, necruţător, deşi a tras cumva de sub el. Al doilea a semănat cu cel din meciul cu Dinamo, tot cu capul, dintr-un corner executat de Cicâldău. Ştie jocul, scoate ceva din fiecare minge aruncată spre el, joacă bine şi cu spatele la poartă, dar are şi simţul coechipierului, l-a lăsat într-o poziţie excelentă pe Bărbuţ în prima parte, cum îi pasase şi lui Mitriţă la meciul cu Dinamo.

Nuno Rocha – A intrat pe un fond bun de joc, a avut o centrare cu stângul, picior pe care nu credeam că-l foloseşte în precedentul „mandat” la Craiova. A intrat în stânga, a trecut în dreapta când a apărut Burlacu, dar nu s-a mai remarcat cu ceva.

Burlacu – O pasă greşită, atât am văzut la el. O să-i fie tot mai greu să apară, chiar şi de pe bancă, după venirile lui Koljic, Nuno Rocha şi meza Colli. Nu a profitat când lotul era „golaş”, a avut prestaţii extrem de slabe, deşi a avut destule şanse, acum se va aşeza la coadă.

Dimitrov – A revenit după accidentare şi a scos un corner.