Femeie suspectată de acte de terorism în arestul IPJ Dolj

1
259

O femeie de origine turcă, suspectată de acte de terorism pe teritoriul acestei ţări, este în arestul IPJ Dolj, urmând să fie extrădată în Turcia. Femeia, având asupra sa un paşaport belgian şi legitimaţie din care rezulta că este jurnalistă în Belgia, a încercat să iasă din România pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, pe 14 septembrie a.c., însă poliţiştii bulgari au sesizat probleme la actele femeii, astfel că au oprit-o şi au predat-o poliţiştilor de frontieră doljeni. În urma verificărilor făcute în bazele de date internaţionale s-a stabilit că femeia era căutată de autorităţile din Turcia, astfel că a fost prezentată Curţii de Apel Craiova, care a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe 14 septembrie a.c., Curtea de Apel Craiova dispunea „arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei extrădabile BILGIN ZULFIYE ALIAS DENISE pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 15 septembrie 2015 până la data de 14 octombrie 2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte măsura arestării provizorii. Termen la 07.10.2015, pentru când se va interveni cu adresă la Ministerul Justiţiei – serviciul cooperare judiciară internaţională în materie penală pentru a comunica cererea de extrădare formulată în scris de către statul solicitant împreună cu informaţiile prev. de art. 36 alin. 2 din Legea nr. 302/2004 respectiv art. 20 pct. 1 din Convenţia de asistenţă juridică în materie civilă şi penală între Republica Socialistă România şi Republica Turcia”.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, femeia a fost reţinută în aceeaşi zi la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat. Ea a trecut prin PTF Calafat, însă în partea bulgară, la controlul de frontieră, poliţiştii au sesizat că ceva nu este în regulă cu actele ei – prezentase un paşaport belgian şi o legitimaţie din care rezulta că ar fi jurnalist la un post de televiziune din aceeaşi ţară –, aşa că au returnat-o pe teritoriul României. Poliţiştii doljeni de frontieră au făcut verificări în bazele de date internaţionale, au constatat că o persoană cu semnalmentele sale şi cu acelaşi nume de familie era data în urmărire de statul turc pentru suspiciunea de terorism, astfel că au reţinut-o.

A fost solicitat un echipaj de la IPJ Dolj care a preluat-o şi a prezentat-o Curţii de Apel Craiova, care i-a emis mandat de arestare, acum fiind în arestul IPJ Dolj. Magistraţii craioveni aşteaptă acum documentele necesare din partea autorităţilor de la Ankara în vederea extrădării femeii.

1 COMENTARIU

  1. Adică, n-am înțeles, a trecut de polițiștii noștri de frontieră și a fost depistată de cei bulgari? S-au făcut de rușine față de vecinii bulgari? Înseamnă că e o verigă slabă la frontiera noastră.

Comments are closed.