Elevii şi cadrele didactice din Segarcea, instruite în Europa

0
333

Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea îşi pregăteşte elevii şi cadrele didactice în concepte europene. Primul proiect, început în 2014, cu termen de finalizare pe 30 septembrie 2016, se numeşte „Dezvoltarea competenţelor mecanicilor agricoli, prin pregătire practică la standarde europene”. Scopul programului  este dezvoltarea competenţelor profesionale ale mecanicilor agricoli, în vederea creşterii şanselor de angajare şi a integrării lor socio-profesionale.

„Grupul nostru ţintă a fost de 20 de tineri, aflaţi, la momentul demarării evenimentului, în clasa a X-a, cursanţi ai învăţământului profesional, în specializarea „mecanic agricol”. Ei au fost riguros selectaţi – media minimă 7 în anul şcolar anterior şi un nivel mediu de cunoaştere a limbii engleze. După trei stagii de pregătire la noi, elevii au fost, în această vară, la Barcelos (Portugalia)”, a declarat prof. Cristina Sâmcea, responsabil de proiect.

În prezent, se află aproapede finalizare (17 octombrie) un alt curs, de această dată destinat cadrelor didactice, opt dintre acestea participând, începând cu 2014, la perfecţionări în Irlanda, Portugalia, Olanda, Turcia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice într-un mediu cultural european”. Şi pe 15 septembrie a demarat un alt program, cu punct terminus peste un an, destinat unui număr de 28 de elevi, tot pe tehnică agricolă, de această dată Spania fiind partenerul.