Urmărit internaţional în arest! Prins la un an după ce a intrat în casă peste o craioveancă

0
81

Poliţiştii craioveni l-au prins, marţi, pe unul dintre autorii tentativei de jaf din cartierul Rovine, comisă în urmă cu un an, pe 1 august 2013. Tânărul, de 22 de ani, din municipiu, era dat în urmărire naţională şi internaţională după ce, pe numele său, Judecătoria Craiova emisese pe numele său mandat de arestare preventivă în lipsă. Acesta, împreună cu doi complici, în continuare dispăruţi, ambii din Craiova, au intrat peste o femeie, în apartament, victima fiind salvată de intervenţia unui vecin, poliţist, care pleca la serviciu şi a auzit-o strigând după ajutor.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, în cursul zilei de marţi, s-a reuşit prinderea şi încarcerarea unui craiovean în vârstă de 22 de ani, dat în urmărire internaţională din august 2013, pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie. Astfel, trei poliţişti din cadrul Secţiei 6 Craiova, fiind în afara orelor de program, l-au observat, în incinta unui restaurant din cartierul Craioviţa Nouă, pe Wilfried Vicenţiu Poenaru, de 22 de ani, din Craiova, despre care ştiau faptul că era urmărit naţional şi internaţional, întrucât are domiciliul pe raza Secţiei 6 Craiova. Cum l-au văzut, poliţiştii au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova şi împreună au reuşit să-l prindă pe Poenaru, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Dolj. „Tânărul era urmărit naţional şi intrenaţional din 23 august 2013, când magistraţii Judecătoriei Craiova au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru tentativă la tâlhărie”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, Wilfried Vicenţiu Poenaru a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, conform procedurii, acesta fiind reintrodus în arest.

Reamintim că, pe 1 august 2013, în jurul orei 07.00, 3 tineri, toţi bărbaţi, au sunat la uşa Marcelei Gîngioveanu, de 68 de ani, din cartierul craiovean Rovine. Femeia le-a deschis, însă s-a trezit cu spray iritant în ochi. A început să strige după ajutor, şi a avut noroc, ţipetele ei fiind auzite de un vecin, poliţist, care se pregătea să plece spre serviciu. Acesta a ieşit din apartament, i-a văzut pe cei trei, i-a somat să se oprească, a încercat să-i prindă, însă i-au pulverizat şi lui spray în ochi şi au rupt-o la fugă. Cei trei s-au urcat într-o maşină de teren, poliţistul a tras două focuri de armă după ei, însă nu a reuşit să-i oprească. Cel care i-a împiedicat pe cei trei indivizi să intre în apartamentul craiovencei de 68 de ani este agent principal Ionuţ Preda, de la Secţia de Poliţie Rurală Coşoveni, poliţist cu o vechime de 13 ani. Ulterior, în urma cercetărilor, oamenii legii au reuşit să stabilească identitatea autorilor: Wilfried Vicenţiu Poenaru, Damian Poenaru şi Florin Poenaru, care avea 15 ani la momentul respectiv, toţi din Craiova. Odată stabilită identitatea lor, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate, poliţiştii au luat legătura cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au înaintat dosarul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă în lipsă a autorilor. Instanţa a admis, pe 23 august, propunerea, însă numai pentru cei doi suspecţi majori. Judecătorii au respins propunerea de arestare în lipsă pentru suspectul minor, fiind necesară expertizarea psihiatrică a acestuia. În acest moment, Wilfried Vicenţiu Poenaru este singurul prins dintre autorii tentativei de tâlhărie.