Craiova începe Cupa în Banat

0
88

Alb-albaştrii debutează în actuala ediţie a Cupei României contra echipei din Liga a II-a, FC Caransebeş

 

FC Caransebeş – Universitatea Craiova

Caransebeş, Stadion: „Municipal”, ora 16

Caransebeş: Coca – Manea, Goşa (cpt.), Barbu, Buşu – Săulescu, Artean, Precup, Poiană – Ad. Ganea, Himcinschi. Antrenor: Sorin Bălu.

Craiova: Bălgrădean – Dănănae, Frăsinescu, Acka, Velcovici – Madson, Pleşan (cpt.) – Băluţă, Ferfelea, Varga – Herghelegiu. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Universitatea Craiova dispută 3 meciuri în această săptămână, iar între cele împotriva formaţiilor ardelene „U” Cluj şi ASA Tg. Mureş este intercalat cel din Cupa României, cu echipa din eşalonul secund FC Caransebeş. Pentru debutul în „competiţia KO”, echipa din Bănie are tradiţionala listă de indisponibili, care de această dată îi conţine pe: Kay, Brandan (ambii suspendaţi), Izvoranu, Curelea şi Mateiu (accidentaţi). Acestora, tandemul Cârţu-Săndoi le-ar putea adăuga câţiva jucători menajaţi pentru duelul de duminică, împotriva revelaţiei Ligii I, ASA Tg. Mureş, în condiţiile în care lotul este unul destul de numeros. Astfel, Dănănae şi Velcovici ar putea asigura benzile, în timp ce Madson ar fi menţinut în primul „11”, în condiţiile în care este oricum suspendat pentru următorul joc de campionat. Jucătorii care au rezistat revoluţiei în lot din vară, Pleşan, Varga şi Ferfelea, ar putea completa linia mediană, iar pentru ofensivă soluţiile sunt Herghelegiu, Ivan sau Bawab. „Vrem să ne respectăm blazonul şi să câştigăm la Caransebeş. Deşi nu suntem favoriţi la câştigarea Cupei, este un trofeu şi ne luptăm pentru el, mai ales că ne-ar conferi cel mai scurt drum către cupele europene” spune managerul Felix Grigore.

Gazdele cred într-o surpriză

Caransebeşul este un oraş care începe să fie vizibil în sport şi asta şi datorită craiovenilor. În vara aceasta, nou-promovata în prima divizie masculină de volei, Banatul Caransebeş, s-a întărit cu mai mulţi foşti componenţi ai SCM U Craiova, iar în week-end-ul trecut a câştigat în Sala Polivalentă din Bănie trofeul „Radu Zamfirescu”. De asemenea, echipa de fotbal a promovat în Liga a II-a, unde are un parcurs onorabil, iar în lot se află foştii jucători ai FCU Craiova, Buşu, Barbu, Lupu şi Ologu, dar şi mijlocaşul care a promovat cu CS Universitatea în Liga I, Gabriel Precup. De asemenea, antrenorul principal Sorin Bălu este originar din Calafat, a trecut şi prin curtea Universităţii Craiova, dar şi-a format cariera în Banat, cu o escapadă şi la FC Braşov. Bălu a preluat Caransebeşul în vară, după promovare. Acesta şi-a declarat respectul faţă de adversarul de astăzi, dar nu exclude o supriză pe arena din Parcul Teiuş, unde 2.000 de spectatori se vor înghesui să vadă partida de astăzi. „Craiova e o echipă de tradiţie a fotbalului nostru. E o echipă foarte bună, care chiar dacă nu traversează acum un moment prielnic, are în componenţă jucători foarte valororşi şi doi antrenori buni, domnii Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. Însă în Cupă e posibil orice. Jucăm acasă la noi, cu stadionul plin. Oamenii din Caransebeş merită să vadă, în premieră, un meci cu o echipă din Liga I”, a declarat Sorin Bălu pentru radioresita.ro. Preşedintele Caransebeşului este fostul fundaş George Galamaz, coechipier la Sportul cu posibilii titulari de astăzi la Universitatea Craiova, Varga şi Ferfelea.

În tururile anterioare, „gugulanii” au trecut de rivala din judeţ, Metalul Reşiţa, scor 9-8, după penalty-uri, de Minerul Motru, scor 2-0, de Pandurii II, scor 2-0 şi de Vulturii Lugoj, scor 2-1. După 5 etape din Liga a II-a, Caransebeşul se află pe locul 4 în seria a II-a, cu 5 puncte.

Bawab, convocat la naţionala Iordaniei

Pe adresa clubului CS Universitatea Craiova a sosit o telegramă de convocare pentru vârful de atac Thaer Bawab din partea Federaţiei Iordaniene de Fotbal. Astfel, jucătorul Universităţii a fost chemat la prima reprezentativă a Iordaniei în vederea jocurilor amicale împotriva Kuwait-ului, ce vor avea loc pe 10 şi 13 octombrie, la Amman. Atacantul de 29 de ani are 23 de selecţii în naţionala asiatică, pentru care a marcat de 5 ori.