Leontina îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii

0
316

Are numai opt anişori şi o dorinţă arzătoare: vrea din tot sufletul ei de copil să vadă…să vadă cerul senin, curcubeul după o ploaie de vară, să se bucure de zâmbete… Leontina nu ştie ce înseamnă lumina. Nici din ce culori e plăsmuită lumea înconjurătoare. Şi ce este mai trist, nici chipurile părinţilor nu le cunoaşte. Aşa s-a născut – prematur, la 7 luni, cu grave deficienţe de vedere. Leontina Nicoleta Călin, din comuna doljeană Orodel,  suferă de retinopatie de prematuritate gradul V (cinci), o boală care i-a răpit lumina ochilor. Potrivit medicilor, singura şansă de vindecare este intervenţia chirurgicală într-o clinică americană, pentru care familia fetei trebuie să plătească peste 30.000 de dolari. Costurile operaţiei depăşesc posibilităţile financiare ale modestei familii Călin, dar fiecare bănuţ primit din partea oamenilor sufletişti le poate vindeca singurul copil.

Necazurile au început încă din primele luni de viaţă, după cum povesteşte mama Leontinei: “Fetiţa mea s-a născut prematur la şapte luni cu grave deficienţe de vedere. Când fetiţa a împlinit şase luni am văzut că ceva nu este în regulă cu ea. I-am făcut primul control la spitalul din Craiova, diagnosticul fiind pus prima dată la acest spital. N-i s-a spus că are dezlipire de retină – retinopatie de prematuritate gradul V (cinci). Aici nu ne-au dat nici o speranţă de vindecare, au spus să mergem cu ea mai departe la alt spital. Pe 26 iulie 2004 am mers cu ea la Bucureşti, la doctororul Florin Baltă unde acesta ne-a dat încrederea să luptăm, că fetiţa noastră are şanse de vindecare. Ne-a confirmat diagnosticul aflat de la spitalul din Craiova şi ne-a spus că singura şansă să poată vedea este o operaţie care se poate face în Belgia. Suma cerută de medicii de la acea clinică era de 6.000 Euro. Dumnezeu ne-a ajutat şi am strâns acea sumă cu ajutorul unor oameni cu suflet. Am mers cu fetiţa şi am operat-o, după operaţie mergeam la control cum ne-au cerut doctorii din Belgia la spitalul de oftalmologie din Bucureşti. A mers bine controlul un an şi câteva luni, la ultimul control care i-a fost făcut ne-au spus că nu i s-a lipit în totalitate reţină şi că nu şi-a recăpătat vederea. Am întrebat ce se mai poate face pentru ea şi ne-au spus că în Belgia nu se mai poate face nimic”, îşi aminteşte Mariana Călin. 

Costul operaţiei în America depăşeşte 30.000 de dolari

Cu toate că situaţia părea fără ieşire, gândul că fiica lor trebuie să fie un copil normal, le-a dat putere soţilor Călin şi nu au încetat să caute soluţii.  “Am decis să încercăm şi în altă parte şi am aflat că această operaţie de care are mare nevoie se poate face la o clinică din America. Am trimis actele şi am luat legătura cu Dr. William Beautmont din Detroit, ne-a confirmat că operaţia se poate face şi costul operaţiei la ambii ochi fiind de peste 30.000 Dolari. Orice am face este cu mult peste puterile noastre, încercăm, trăim cu această speranţă şi încredere în bunul Dumnezeu pentru fetiţa noastră, care este şi singurul copil pe care îl avem. Am mers şi am bătut la toate uşile, am dat anunţuri umanitare în presă, la diferite emisiuni, la nenumărate fundaţii dar nu a fost deajuns. Poate cu ajutorul dumneavoastră putem strânge măcar jumătate din sumă ca să poate vedea şi ea măcar cu un ochişor pentru că îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii”, mai spune mama Leontinei. 

Nevăzătoare dar premiantă

În prezent, fetiţa studiază la Liceul pentru elevi cu deficienţe de vedere din Buzău, departe de comuna ei natală şi de părinţi, dar, cu toate acestea a terminat clasa I cu coroniţă. “În prezent Leontina studiază în clasa a II-a la Liceul de Deficienţe de Vedere din Buzău. A terminat clasa I fiind şi premiantă, am fost foarte mândrii de ea pentru că ne-a adus acasă o colecţie frumoasă de diplome. Timpul petrecut departe de noi a afectat-o foarte mult şi de fiecare dată când vorbeam cu ea la telefon plângea şi ne întreba de ce trebuie să fie aşa departe de noi. Sperăm că în curând să reuşim s-o operăm şi să putem să o avem aproape de noi”, mai povesteşte spune Mariana Călin, mama fetei.

 

Cei care nu vor să lase un copil să trăiască în întuneric, pot suna la numărul de telefon: 0769.244.865. De asemenea, pot face donaţii în conturile deschise la Banca Comercială Română pe numele Călin Ion:

Cont BCR Euro: RO 13RNCB0134041511570004

Cont BCR RON: RO 40RNCB0134041511570003