Poliţiştii de frontieră de la Calafat – capturi de țigări și de substanțe halucinogene

0
334

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, cantitatea de 14.600 de țigarete, nedeclarate, ascunse în capitonajul și în roata de rezervă a mijlocului de transport. De asemenea, poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit şi substanţe halucinogene, susceptibile de a intra în condiţia de risc major.

La data de 24.08.2022, în jurul orei 22.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 39 de ani, conducând un microbuz care transporta diverse bunuri. “În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în capitonajul microbuzului și înroata de rezervă, 14.600 de țigarete (730 pachete), inscripționate cu nume de diferite de mărci și care aveau aplicat timbru fiscal bulgăresc. Colegii noștri au stabilit faptul că țigările aparțineau șoferului, care nu deținea documente de proveniență pentru bunurile respective. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, potrivit legislaţei, fără a fi marcate sau marcate necorespunzătoror, cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015, iar întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 16.790 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră doljeni, până la finalizarea cercetărilor”, a precizat Giulia Băzăvan, purtător de cuvânt al STPF Dolj .

Substanțe dopante, cu grad de mare risc, descoperite în P.T.F. Calafat 

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra  unui microbuz, cantitatea de 1.180 de medicamente, care se aflau pe lista substanțelor dopante cu grad de mare risc, ascunse și nedeclarate. Astfel, în data de 25.08.2022, în jurul orei 05.54, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui microbuz. Şoferul transporta diverse colete pe ruta Bulgaria-Marea Britanie. În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit un colet ce conținea mai multe cutii cu substanțe dopante. “Colegii noștri au stabilit faptul că medicamentele descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu deţinea documente de proveniență pentru bunurile respective. În urma inventarierii produselor farmaceutice, a rezultat cantitatea de 1.100 de pastile și 80 de fiole, medicamente care se aflau pe lista substanțelor dopante cu grad de mare risc. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul sau exportul de substanțe dopante cu grad mare de risc fără a deţine autorizație emisă de autoritățile competente, medicamentele au fost indisponibilizate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, a mai menţionat Giulia Băzăvan.