Mesajul transmis de Iohannis liberalilor reuniţi la Sibiu: Orban e prietenul meu!

0
159

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat la Sibiu despre „Guvernul său”, despre care a vorbit la şedinţa Biroului Executiv al PNL, a declarat că îşi doreşte un guvern cu care poate să colaboreze, „în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”. Şeful statului a râs când a fost întrebat dacă se teme de suspendare.

Întrebat dacă la şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Sibiu a vorbit despre ”Guvernul său”, Iohannis a răspuns: ”Cred că e deja antologică chestiunea cu guvernul meu. Nu e un guvern al persoanei mele, ci un guvern cu care pot să colaborez pentru români şi pentru România”.

„În continuare îmi doresc un astfel de Guvern, în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”, a adăugat Iohannis.

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus liberalilor, reuniţi în şedinţa Biroului Executiv de la Sibiu, că nu se va implica în campania pentru europarlamentare şi şi-a reafirmat susţinerea pentru liderul PNL, Ludovic Orban.

 Potrivit surselor citate, preşedintele, prezent la şedinţa liberalilor, le-a spus acestora că Executivul actual este incompetent în organizarea preluării preşedinţiei Consiliului UE, în contextul în care este o perioadă esentială, pentru că este vorba despre post- Brexit.

Aceleaşi surse susţin că preşedintele a afirmat că Ludovic Orban este prietenul său şi să fie pus capăt acţiunilor negative la adresa conducerii, pentru că nu este niciun motiv ca Orban să fie înlăturat de la şefia partidului.

Totodată, preşedintele a afirmat că nu se va implica în campania de la alegerile europarlamentare şi le-a spus celor prezenţi “eu vreau Guvernul meu- adică un guvern format din oameni care îmi sunt apropiaţi în gândirea politică”. ( syrsa > mediafax.ro)