Reacţii după Craiova – Steaua 1-2 / Cârţu: “E prea mult această înfrângere”

0
202

Universitatea şi-a dorit enorm un rezultat pozitiv contra Stelei, numai că finalmente s-a ales cu tolba goală, la capătul unui meci în care a arătat destule momente de fotbal bun, cam toate “înghesuite” însă în prima repriză. După pauză, posibil şi rămăşi fără resurse fizice, alb-albaştrii au mizat să dea lovitura pe contraatac, însă totul s-a năruit în minutul 85, când improvizatul fundaş central Dumitraş a provocat o lovitură de pedeapsă, transformată fără probleme de hulitul Tade.

Staff-ul tehnic şi jucătorii şi-au exprimat la unison părerea de rău că nu au reuşit să-şi bucure suporterii, veniţi în număr de peste 5.000 pe “Extensiv”. Directorul tehnic, Sorin Cârţu, a declarat: „Suntem extrem de trişti, pentru că am pierdut pe nedrept la modul cum s-a desfăşurat meciul. Au fost momente bune, dar ne-a lipsit acea pasă decisivă din care să facem diferenţa şi am jucat la fel cum am făcut-o în multe partide din acest campionat, pierzând tot la fel. E prea mult această înfrângere. Poate că nu meritam să câştigăm, dar în nici un caz nu trebuia să pierdem. Am avut şi noi ocazii, dar ei s-au dovedit mai eficienţi, cu o experienţă competiţională mai bună şi au ştiut să presteze şi să aibă o atitudine pentru un joc aşa cum se anunţa acest Universitatea Craiova – Steaua.”

Sândoi a invocat indisponibilităţiile

La rându-i, “principalul” Emil Săndoi a spus: „O primă repriză cât se poate de echilibrată, cu ocazii şi de o parte şi de cealaltă. În partea a doua, Steaua a avut un plus în joc. Ne confruntăm cu multe probleme, avem mulţi jucători accidentaţi. Nu am putut să aliniem un 11 standard. Penalty-ul nu pot să o comentez, am fost departe de fază. Rocha dacă era mai inspirat şi mai informat la ceea ce se întâmpla în teren puteam să conducem noi cu 2-1. Trebuie să recuperăm toţi jucătorii accidentaţi, să folosim formula de bază şi atunci vor veni şi rezultatele. Este vina noastră, a tuturor, nu-i putem acuza pe jucători. Au arătat dăruire, ca şi în repriza a doua de la Timişoara. Dar am fost taxaţi la primul gol la o greşeală de poziţionare (n.r. Stanciu a înscris dintre Acka şi Vătăjelu). Acesta este fotbalul.”

Cristian Bălgrădean: „Am sperat până în ultimul minut să egalăm, după ce am luat gol în minutul 85. Trebuie să ne revenim, este o situaţie foarte grea pentru noi acum. Avem 6 puncte. Avem un obiectiv de îndeplinit: intrarea în play-off, dar pe măsură ce trec partidele părem că ne îndepărtăm de el. Din păcate nu mai sunt 34 de etape, ci 26 pentru atingerea lui. La urma urmei era bun şi un punct, în condiţiile în care am pierdut acest meci. Nu vreau să comentez arbitrajul, dacă domnul Comănescu a acordat probabil că a fost. Am crezut în unele momente ale jocului că putem învinge, din păcate nu am reuşit.”

Bogdan Vătăjelu: „Aveam aşteptări foarte mari de la acest meci. Ne pare rău că nu am putut face mai mult pentru aceşti suporteri. Ne doream o victorie într-o asemenea atmosferă. Am atacat, am avut ocazii, nu le-am fructificat. Dacă anul trecut aveam două ocazii şi dădeam două goluri, acum avem multe şanse dar înscriem puţin. Este o situaţie puţin disperată pentru noi toţi. Domnul Cârţu are şi de ce să fie supărat, cu o victorie în opt etape nu are de ce să aibă prea multe motive de fericire. Golul meu nu mai contează, atât timp cât am pierdut. La cum am jucat, cred că noi, jucătorii ar trebui să părăsim echipa. Dar antrenorului i se sparg toate în cap. Sper să găsim soluţii şi să urcăm în clasament.”