Reghecampf e din nou antrenorul Ştiinţei

0
486

Laurenţiu Reghecampf este din nou antrenorul Universităţii Craiova, la doi ani de la începutul primului său mandat pe banca Ştiinţei şi la un an de când a plecat din Bănie. În vârstă de 47 de ani, Reghe va semna un contract pe două sezoane şi va avea ca obiectiv câştigarea ambelor trofee interne, campionatul şi Cupa României. În sezonul trecut, Reghecampf a antrenat în Azerbaidjan, pe Neftchi Baku, echipă preluată acum de Adrian Mutu.

“Avem o treabă de terminat împreună, Universitatea Craiova şi Laurenţiu Reghecampf” a declarat Mihai Rotaru la digisport, menţionând că a fost singurul antrenor cu care a negociat, după despărţirea de Eugen Neagoe. Reghe îl va avea ca secund pe Dragoş Bon şi va veni însoţit de preparatorul fizic Bogdan Merişanu.

La fel ca acum doi ani, când l-a înlocuit pe grecul Marinos Ouzounidis, Laurenţiu Reghecampf preia Ştiinţa după două etape de la începutul campionatului, de această dată de la Eugen Neagoe. În primul mandat în Bănie, Reghe a avut o medie de 1,9 puncte pe meci, a doua cea mai bună din ultimul deceniu la Ştiinţa (după Bergodi), obţinând 26 de victorii, 7 remize şi 12 înfrângeri. A terminat campionatul pe locul 3, calificând echipa în Conference League, iar în Cupa României a ajuns în semifinale. Cu Reghe pe bancă, Universitatea Craiova a practicat un fotbal-spectacol, a obţinut victorii categorice (3-0 şi 4-1 cu Farul, 5-0 şi 6-1 cu Dinamo, 5-0 cu Clinceni, 3-0 şi 4-0 cu FC Argeş, 5-2 şi 3-0 cu Mioveni, 4-0 cu Minaur, 3-0 cu Voluntari), învingând echipele de top, inclusiv în deplasare la FCSB. A câştigat cu 2-0 ambele meciuri cu rivala din oraş, care nu şi-a creat nicio ocazie clară de gol.