Recorduri de temperatură doborâte în Belgia, Germania și Olanda

0
305

Belgia, Germania și Olanda au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din istorie, într-un val de caniculă care a lovit Europa de Vest. În Franța au fost anunțate deja cinci decese care ar putea avea legătură cu valul de căldură, iar cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la Paris – 40,4 grade Celsius, în 1947 – ar urma să fie depășită joi, potrivit BBC.

În Belgia, la Kleine Brogel, în nord-estul țării, miercuri la ora 17.00 (ora 15.00 GMT), termometrele au înregistrat 39,9 grade Celsius, o temperatură fără precedent din 1833, când au fost 38,9 grade Celsius. Pentru prima dată în istoria țării, autorităţile au emis cod roşu de caniculă.

Și în Olanda a fost depășit recordul istoric de temperatură, la Eindhoven, unde au fost atinse 39,3 grade Celsius. Precedentul record a fost atins acum 75 de ani, când s-au înregistrat 38,6 grade.

În Germania, serviciul de meteorologie a anunțat un nou record absolut de temperatură – 40,5 grade Celsius la Geilenkirchen, localitate aflată la granița cu Belgia și Olanda. Meteorologii anunță că joi va fi și mai cald – 41 de grade. Germania a emis alerte de căldură pentru întreaga țară. Cel puțin 10 stații meteo – inclusiv cele din Köln, Bonn și Saarbrücken – au raportat temperaturi de peste 39 de grade Celsius.

În Franța au fost raportate cinci decese care ar putea avea legătură cu valul de caniculă. De altfel, este unul dintre statele cel mai afectate de valul de caniculă, temperaturile depășind 40 de grade în mai multe regiuni. (Hotnews)