Au pierit ucişi cu cuţitul

0
152

Un doljean de 43 de ani, din comuna Melineşti, satul Negoieşti, a ajuns în spatele gratiilor pentru omor, după ce şi-a ucis un consătean în vârstă de 37 de ani, cu care se certase din cauza unei datorii. Fapta s-a petrecut duminică seara, în faţa unui bar din localitate, iar victima şi-a dat ultima suflare pe stadionul din localitate, unde fusese transportată cu o ambulanţă pentru a fi preluată de elicopterul SMURD. Aseară, autorul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

crimaPotrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, desfăşurate împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Dolj, autorul, Nicolae Vlăduţu, de 43 de ani, din satul Negoieşti, comuna Melineşti, şi victima, Nicuşor Lascu, de 37 de ani, aveau discuţii mai vechi din cauza unei datorii băneşti pe care victima ar fi avut-o la inculpat. Duminică, 23 iulie a.c., în jurul orei 16.00, Lascu şi Vlăduţu s-au întâlnit pe stradă, s-au certat din nou, s-au înjurat, iar în timpul scandalului, Lascu l-a pocnit cu pumnul în faţă pe Vlăduţu. Conflictul s-a stins pe moment însă, câteva ore mai târziu, pe la 19.30, Nicolae Vlăduţu s-a dus la un bar din localitate, unde se afla şi victima. Patronul barului a vrut să-l scoată pe Lascu pe uşa din spate, ca să evite alt scandal, însă acesta a insistat că nu are de ce să se ferească sau să se ascundă şi a ieşit prin faţă. Vlăduţu, când l-a văzut, a scos un cuţit pe care îl avea la el şi i-a aplicat o lovitură în zona toracică lateral-stângă. Bărbatul de 37 de ani a căzut la pământ, martorii, inclusiv autorul, au sunat pe numărul de urgenţă 112 solicitând o ambulanţă la faţa locului, ambulanţa a ajuns, l-a preluat pe Lascu şi l-a dus pe terenul de fotbal din localitate, unde ar fi trebuit să fie preluat de elicopterul SMURD. Numai că nu a mai apucat, pentru că a decedat, după cum au constatat medicii. Nicolae Vlăduţu a fost ridicat, adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de omor. Aseară, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Înjunghiat mortal de vecin, la Desa

arestatO faptă similară s-a petrecut şi în urmă cu o săptămână, mai exact duminică, 16 iulie a.c., când un alt doljean, în vârstă de 51 de ani, a pierit înjunghiat cu o lovitură de cuţit, în comuna doljeană Desa. Astfel, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, autorul Petrică Marinescu, de 49 de ani, şi victima, Iulian Bulin, de 51 de ani, erau vecini, gospodăriile lor fiind despărţite de un gard. Mai mult decât atât, sora lui Marinescu era concubina lui Bulin. Cei trei şi-au făcut o grădină de legume în apropiere, împărţind pe jumătate o bucată de teren, şi foloseau pentru udat fântâna lui Marinescu. Duminică dumineaţa Bulin şi concubina lui s-au trezit primii, s-au apucat de udat, iar Marinescu, atunci când s-a trezit şi a văzut că cei doi se puseseră pe udat, s-a supărat. L-a calmat sora sa, care i-a spus că o să-l anunţe când termină ei, să-şi poată uda şi el partea de grădină. Bărbatul a plecat în casă, însă, ceva mai târziu, când a vrut să ude şi el, a găsit priza arsă şi de aici a izbucnit scandalul. Petrică Marinescu s-a certat peste gard cu Bulin până când, la un moment dat, a scos un cuţit cu care l-a lovit pe vecin direct în inimă, printr-o spărtură din gard pe care o foloseau ca să treacă de la unul la altul. Medicii chemaţi la faţa locului n-au mai putut face nimic pentru victimă, iar autorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la inculpatul Marinescu Petrică. În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Petrică, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 16.07.2017 până în data de 14.08.2017, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen. Dispune emiterea, de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Marinescu Petrică. Cu contestaţie în termen de 48 de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.07.2017”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Hotărârea a rămas definitivă joi, 20 iulie a.c., când Curtea de Apel Craiova a luat act de retragerea contestaţiei inculpatului formulată împotriva arestării preventive.