Viitori studenţi au o altfel de vacanţă

0
236

Vara aceasta AIESEC Craiova organizează un modul de pregătire pentru elevii care doar ce au terminat liceul şi se pregătesc pentru viaţa de student. Proiectul Holiday, ce va avea loc în zilele de 2 şi 3 august la Casa de Cultură a Studenţilor, le propune participanţilor să ia parte la activităţi practice în care vor afla mai multe despre conceptul de interculturalitate. Studenţii vor învăţa cum să devină ambasadori ai României, cum să treacă peste anumite prejudecăţi legate de oameni care provin dintr-o altă cultură, ce au obiceiuri diferite faţă de ei şi care se bazează pe un alt stil de viaţă. De asemenea, ei vor descoperi cum să depăşească şocul cultural ce poate exista atunci când are loc o schimbare.

“Elevii vor avea ocazia de a cunoaşte stagiari străini, dar şi studenţi români cu poveşti extraordinare, şi vor afla lucruri deosebite despre experienţa lor internaţională, toate acestea într-un mediu nonformal. Scopul proiectului este acela de a prezenta noi perspective despre ideea de internaţionalism şi de a pregăti viitorii studenţi pentru a pleca într-un stagiu de practică internaţional timp de 6 săptămâni, într-una dintre cele 110 ţări în care AIESEC există”, a declarat Irina Simulescu, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova.

 

Formularul de înscriere poate fi găsit pe site-ul organizaţiei www.aiesec-craiova.org, astăzi fiind ultima zi în care cei interesaţi se pot înscrie în proiect.