14 milioane de euro pentru reabilitarea a trei bulevarde

0
352

În prezenţa ministrului Dezvoltării, Eduard Hellvig, a fost semnat, ieri, contractul de finanţare europeană pentru reabilitarea a trei străzi importante din Craiova: ”Râului”, ”Caracal” şi ”Bariera Vâlcii”. 

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a mulţumit ministrului Eduard Hellvig pentru deplasarea la Craiova, declarând că acest contract de finanţare este foarte important pentru municipiu. ”Îi mulţumesc domnului ministru că a venit la Craiova să semneze acest conctract care este foarte important pentru noi. Este vorba de finalizarea centurii ocolitoare a oraşului nostru. A fost cerută această investiţie inclusiv de firma Ford pentru descongestionarea traficului în oraşul Craiova şi este o investiţie indispensabilă pentru noi”, a spus primarul Craiovei.

Ministrul Dezvoltării, prezent la semnarea contractului

Ministrul Eduard Hellvig a afirmat că locuitorii Craiovei, ca şi toate comunităţile locale din România, trebuie să beneficieze de finanţare pentru a aduce societatea românească la nişte standarde de secol XXI. ”Au mai fost două proiecte pe care le-am semnat acum două săptămâni pentru acest municipiu. Este vorba de facilitarea accesului cetăţenilor la informaţii publice privind înfiinţarea reţelelor de monitorizare urbană în municipiul Craiova şi creşterea siguranţei publice în acest municipiu prin introducerea unui sistem de supraveghere video”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Hellvig promite reabilitare termică pe criterii nediferenţiate

Hellvig a anunţat, totodată, că, din luna septembrie, vor putea fi accesate mult-aşteptatele finanţări pentru reabilitarea termică a blocurilor. ”Sunt convins că în septembrie sau octombrie o să vin din nou la Craiova ca să semnăm contractul pentru reabilitarea termică a blocurilor. Ştiu că este o necesitate şi în trecut nu fost alocaţi bani pentru a se realiza această reabilitare, aşa cum s-a făcut în alte localităţi. Vă asigur că programul de reabilitare termică va fi aplicat în toată ţara pe acelaşi principiu al proiectelor”, a mai spus acesta, punctând, de asemenea, şi o iniţiativă ministerială privind reabilitarea cu fonduri europene a clădirilor de interes social, cum ar fi creşele şi spitalele.

Două piste de biciclete pe ”Râului” şi ”Caracal”

Reabilitarea celor trei străzi – Râului, Caracal şi Bariera Vâlcii – costă 83,92 milioane de lei, dintre care 65,16 milioane de lei (echivalentul a 14,58 milioane de euro) provin de la comunitatea europeană. Marinela Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, a precizat că Bănia se află pe primul loc în privinţa fondurilor europene, având proiecte depuse pentru 127 milioane de euro, dintre care au fost accesate deja 74 milioane de euro. Contractul care s-a semnat ieri este cel de-al şaselea şi presupune, printre altele, modernizarea unui suprafeţe casorabile totale de aproximativ 140.000 de metri pătraţi, crearea de piste de bicicletă pe ”Râului” şi ”Caracal”, canalizare pluvială pe strada ”Bariera Vâlcii” şi casetarea canalului colector de pe bulevardul ”Râului” . Potrivit contractului, lucrările trebuie să se termine în 28 luni.