Costel Gâlcă: “Nu sunt mulţumit de joc, mai avem mult de lucrat”

0
472

După două săptămâni de pregătire şi două meciuri amicale, Costel Gâlcă nu este deloc satisfăcut de jocul Universităţii Craiova, fiind destul de îngrijorat în acest sens. E oarecum firesc să nu existe un upgrade al prestaţiei alb-albaştrilor, din moment ce lotul este practic acelaşi, iar unicul jucător sosit, Carlos Mora, are probleme de adaptare, evoluţiile sale nefiind deloc convingătoare. În plus, mai lipsesc şi Bancu, Mekvabishvili, prezenţi la Euro, şi eternii indisponibili, Screciu şi Baiaram.

Deşi angajatul clubului din Bănie tot insista la interviul de la finalul amicalului cu Legia, pe condiţiile de pregătire nemaivăzute pe care le oferă patronul Mihai Rotaru, antrenorul Costel Gâlcă a tras un semnal de alarmă şi a recunoscut că jocul Universităţii Craiova suferă pe ambele faze şi nu mai are mult timp la dispoziţie pentru a-l regla. Chiar dacă a câştigat cu 1-0, Ştiinţa a fost dominată net de Legia Varşovia, echipă care a ratat cu nemiluita, iar oltenii au punctat printr-un şut de la mare distanţă al lui Căpăţână. Cu o zi mai devreme, cei de la Pafos au învins Universitatea Craiova cu 2-1, ciprioţii fiind net superiori în prima repriză, în care oltenii au arătat mari carenţe, iar stoperul Buşe a dovedit că prezenţa sa în lotul echipei mari a Universităţii Craiova este inexplicabilă.

Costel Gâlcă a vorbit şi despre posibilii adversari ai Universităţii Craiova din turul 2 preliminar al Conference League, fază în care oltenii se vor duela cu învinsa dintre Botev Plovdiv şi Maribor, duel din primul tur preliminar al Europa League.

„Suntem în pregătire, dar nu sunt mulţumit de jocul echipei, bineînţeles că mai avem mult de lucrat. Cu Legia a fost o victorie muncită, să nu uităm că am pierdut cu Pafos. E prea devreme să am o concluzie concretă asupra echipei. Toţi băieţii sunt foarte implicaţi, de aceea le-a şi fost greu la aceste meciuri, mai avem o săptămână şi meciuri amicale. Trebuie neapărat să îmbunătăţim jocul echipei, mai avem mult de lucrat, şi în atac şi în apărare. Botev Plovdiv şi Maribor sunt echipe bune, sunt de luat în considerare, cred că în principiu Maribor este favorită, dar şi Botev a progresat în ultimii ani, este echipă solidă” a declarat Costel Gâlcă.

În cele două jocuri de verificare din stagiul în Austria, Universitatea Craiova a câştigat cu 1-0 contra formaţia Legia Varşovia şi a fost învinsă cu 2-1 de formaţia cipriotă Pafos.

Universitatea Craiova va mai disputa încă două meciuri de verificare în Austria: pe 29 iunie, cu campioana Bulgariei, Ludogorets Razgrad, iar pe 30 iunie, cu Jablonec.

Autor al unui gol spectaculos în meciul amical cu Legia Varşovia, Mihai Căpăţână a declarat la final: „Venim după o perioadă dificilă, am făcut un joc bun cu Legia, o echipă bună din Polonia. Au fost antrenamente intense şi adversari puternici în amicale, sunt lucruri benefice, doar aşa putem creşte. Obiectivele sunt clare, titlul, gândul nostru este acolo, chiar dacă trebuie să o luăm pas cu pas. De asemenea, intrarea în grupele Conference League, fiindcă toată Oltenia îşi doreşte acest lucru, acum doi ani am fost aproape în acel duel cu Beer Sheva”.

„Avem două săptămâni de muncă bună şi sper să continuăm la fel. Nu am obiectiv decât să fiu sănătos, sper să avem noroc, să mai vină jucători, să-i primim bine şi să se adapteze şi ei rapid. Şi Maribor şi Botev sunt echipe bune, la Maribor am fost când eram mic, cu bulgarii am jucat anul trecut în cantonament şi i-am bătut cu 2-0” a spus Elvir Koljic.