Spania câştigă grupa B, în prelungiri

0
305

Pentru Spania era greu să nu se califice în optimile Mondialului. Doar în cazul în care Furia Roja pierdea cu Marocul la o diferenţă mai mare decât Iranul ar fi învins Portugalia, Iniesta şi compania ar fi plecat acasă. Şi totuşi, acest a lucru nu era imposibil, dacă facem o radiografie a celor două partide. Iranul a trecut pe lângă victorie în prelungiri, iar Marocul a remizat cu Spania, dar magrebienii au avut două ocazii uriaşe, chiar dacă mai devreme în meci, o bară transversală a lui Amrabat, iar Boutaib a fost blocat in extremis de De Gea. Şi totuşi, e ca-n expresia cu “dacă şi cu parcă”, acest scenariu era cam greu de pus în practică.

Spania a fost sabotată de căpitanul ei la Kaliningrad. Sergio Ramos a ezitat şi l-a scăpat pe Boutaib singur spre 1-0, după un sfert de oră din meci. Colegul lui Ramos de la Real, Isco, a liniştit apele după doar câteva minute, când Iniesta l-a lăsat “cu jokerul pe liber”, în careul mic. După cele două ocazii amintite, ratate de africani, En Nesiry a reuşit totuşi să marcheze.  Atacantul de la Malaga, intrat de câteva minute, a reluat nestingherit cu capul, de lângă acelaşi Sergio Ramos. Bijuteria serii i-a aparţinut unui alt jucător venit de pe bancă, Iago Aspas, care a reluat cu călcâiul, “a la Madjer”, centrarea lui Dani Carvajal. Şi totuşi, superba reuşită fusese iniţial anulată pentru ofsaid, fiind validată doar de VAR. Spania a marcat golul egalizator în timp ce Portugalia era egalată de Iran, aşa că spaniolii câştigă grupa şi întâlnesc în optimi Rusia.

Spania – Maroc 2-2 (Isco 19, Aspas 90 / Boutaib 14, En Nesyri 81)

  • Spania: De Gea – Carvajal, Pique, Ramos, Alba – Busquets, Thiago (Asensio 74) – Silva (Rodrigo 84), Iniesta, Isco – Diego Costa (Aspas 74)
  • Maroc: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Achraf – Boussoufa, El Ahmadi – Belhanda (Fajr 64), Ziyech (Bouhhadouz 85), Amrabat – Boutaib (En Nesyri 72).