Se dau rezultatele preliminarii de la Evaluarea Naţională

0
196

rezultateSăptămâna trecută, a avut loc Evaluarea Naţională, pentru absolvenţii clasei a VIII, pe baza notelor obţinute la acest examen, coroborate cu media anilor gimnaziali (procent de 20%), urmând să aibă loc admiterea în învăţământul liceal. Conform calendarului oficial, aprobat prin legislaţie, astăzi vor avea loc afişările preliminarii ale rezultatelor obţinute de elevi.

Într-o videoconferinţă, susţinută cu ocazia pregătirii Bacalaureatului, prof.  Monica Anisie, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Evaluare Naţională, a preciza: „Mâine (n.r. – ieri) vom afişa toate rezultatele, în aplicaţia electronică. Cataloagele pot fi ridicate de reprezentanţii judeţelor de origine chiar şi astăzi, de la Centrele de Evaluare, dar aş recomanda , fiind vorba şi de Bacalaureat, să aşteptaţi sosirea lor, să le scanaţi şi să le prezentaţi pe 26 iunie. S-a stabilit ca oră de prezentare a rezultatelor ora 12.00, dar am înţeles că sunt situaţii în care Centrele de Examinare de la Evaluarea Naţională se suprapun cu cele de la Bacalaureat. De aceea, cred că ar fi mai potrivită ora 14.00, aşa acum, iniţial, se şi stabilise”.

După păreri pertinente venite din teritoriu, a rămas ca în jurul orei amintite la final să fie făcute cunoscute notele obţinute de tineri la „Capacitate”. Intervalul de depunere a contestaţiilor a rămas la fel – 16.00-20.00, 26 iunie – cu afişarea finală pe 30 iunie. De asemenea, în ţară sunt stabilite 19 Centre de Soluţionare a contestaţiilor, în judeţul nostru fiind unul dintre ele.