Școala de bani pe roţi – program de educaţie financiară

0
223

baniBCR, în parteneriat cu BCR Leasing şi Fundaţia Vodafone România, a lansat recent un program itinerant de educaţie financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între şapte şi 14 ani, intitulat Școala de bani pe roţi. Cu ajutorul său, copii cu vârste între şapte şi 14 ani din întreaga ţară vor beneficia gratuit de ateliere distractive în care vor învăţa noţiuni financiare de bază. Acest demers pe termen lung reprezintă o componentă a programului naţional de educaţie financiară al Băncii Comerciale Române – Școala de bani, program care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu componente special dezvoltate pentru fiecare categorie.

Educaţia financiară e cu atât mai eficientă cu cât începe mai devreme. Vrem să îi învăţăm, de la vârste fragede, că banii se câştigă greu, prin muncă şi se pot cheltui foarte uşor dacă nu suntem suficient de conştienţi de cum ar trebui să îi gestionăm.

Școala de bani pe roţi a fost concepută pentru a-i ajuta pe cei mici să se bucure de o experienţă completă în timpul căreia vor înţelege mai uşor concepte şi noţiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiţi să asculte definiţii sau formule. Ineditul camion ne permite să scoatem educaţia financiară din clasă, să o facem accesibilă copiilor din întreaga ţară şi să îi familiarizăm cu noţiuni de bază provocându-i la joacă“, a declarat Sergiu Manea, preşedintele executiv BCR.