Trei zile pentru combaterea consumului de droguri

0
212

monica iliescuÎn fiecare an, începând cu 1987, fiecare ţară membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite celebrează, pe 26 iunie, Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj au început manifestările, acestea debutând ieri.

 An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare a opiniei publice, privind riscurile majore al consumului de substanţe halucinogene. Tema din acest an este „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe cei tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

La Craiova, manifestările au debutat de ieri. „Este o zi importantă, dar care este circumscrisă activităţii de zi cu zi, în ceea ce priveşte combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri. La Craiova, pe 24 iunie, la Penitenciarul „Pelendava”, au avut loc activităţi de conştientizare a persoanelor private de libertate. Sâmbătă, 25 iunie, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” va avea un workshop cu tema „Riscurile cu care copiii se confruntă pe internet, în fiecare zi”, iar CPECA Dolj , în calitate de partener, va prezenta tema „Apariţia pieţelor virtuale de droguri. Internetul – o piaţă în expansiune”. Duminică, 26 iunie, în „Electroputere Mall”, între orele 16.00-19.00, reprezentanţii noştri vor intra în contact cu cei aflaţi în zonă, prezentându-le toate riscurile consumului de droguri. Toţi specialiştii noştri – medici, psihologi, etc. – vor căuta să consilieze toate persoanele care folosesc stupefiante şi vor încerca să le facă să renunţe la acest viciu”, a precizat subcomisar Monica Iliescu (foto), şeful CRPECA Craiova.