Razie de amploare printre transportatorii de persoane şi mărfuri

0
76

rutiera (2)O acţiune de amploare, desfăşurată ieri-dimineaţă, la nivelul întregii ţări, a vizat verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane şi mărfuri, dar şi prevenirea accidentelor de circulaţie. În trei ore, cât au durat activităţile, în Dolj s-au aplicat 80 de amenzi, jumătate din ele transportatorilor de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate, trei conducători de microbuze care făceau transport public de persoane au rămas fără permisele de conducere.

Ieri-dimineaţă, la nivel naţional, poliţiştii au acţionat, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane şi mărfuri. În doar trei ore, poliţiştii au aplicat aproape 2.200 de sancţiuni contravenţionale şi au întocmit 14 dosare penale, în toată ţara. Poliţiştii reamintesc faptul că şoferii depistaţi, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancţionaţi contravenţional şi le sunt reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat (inclusiv), se întocmeşte dosar penal.

rutiera (6)Poliţiştii doljeni au verificat în această acţiune peste 230 autovehicule, dintre care 120 au fost din categoria celor destinate transportului public de persoane. Au fost constatate şi aplicate 80 de sancţiuni, dintre aceste 40 fiind pentru transportatorii de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost reţinute 4 permise de conducere în vederea suspendării (3 dintre ele ale conducătorilor unor microbuze destinate transportului public de persoane). De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Astfel, poliţiştii rutieri craioveni au depistat un bărbat, de 55 de ani, din Pleniţa, în timp ce conducea un autoturism de transport public persoane, pe ruta Bucovăţ-Craiova, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 1125 lei, iar ca măsura complementară i-a fost reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile. Tot în Dolj, un alt şofer de microbuz, care făcea transport public de persoane, pe ruta Craiova-Segarcea, a fost depistat fără ITP la vehicul. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei şi i-au fost reţinute plăcuţele cu numere de înmatriculare şi certificatul, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.