Antrenorul ia atitudine după ce s-a trezit fără achiziţii, dar şi fără jucătorii aflaţi sub contract / Mulţescu: „Avem probleme”

0
121

Universitatea Craiova a fost învinsă în primul amical din Austria de o echipă albaneză, iar Mulţescu a fost nevoit să improvizeze şi să utilizeze mulţi juniori, care nu au făcut faţă nici măcar unui amical

echipaSituaţie dificilă pentru Universitatea Craiova şi noul său antrenor în cantonamentul din Austria. Nu numai că lui Mulţescu nu i-au fost aduse cele cinci-şase achiziţii promise, dar nici măcar jucătorii aflaţi sub contract n-au ajuns la timp, iar Acka şi Nuno Rocha au întârziat nu mai puţin de două săptămâni, ei urmând să ajungă, dacă o vor face, înaintea meciului cu Red Bull Salzburg, de duminică. Mai mult, Bancu, Zlatinski, Surugiu şi Madson sunt accidentaţi şi mai mult ca sigur nu vor fi la capacitate maximă la startul campionatului. Eşecul cu albanezii de la Teuta Durres a venit firesc, în aceste condiţii, dar marea problemă este că au mai rămas numai 3 săptămâni până la startul campionatului.

Dacă pe site-ul oficial al clubului discursul lui Mulţescu a fost „îndulcit”, într-o intervenţie la digisport, antrenorul a spus lucrurilor pe nume: „Nu mi-au venit jucătorii promişi, alţii sunt accidentaţi, alţii n-au ajuns la echipă, deşi am început pregătirea de 10 zile. Obiectivul este play-off-ul, dar va fi greu, imprevizibil. Sunt probleme, ce să facem, lucrăm pe grupe, vin în trepte jucătorii. Preconizăm transferuri, dar deocamdată nu am luat nicio hotărâre. Filosofia mea este fotbalul ofensiv, dar nu e uşor în asemenea condiţii. Ivan a fost singurul care a jucat 90 de minute, a tras de el. Nu ştiu ce vom face, fiindcă vom întâlni Salzburg şi Zenit şi unii jucători precum Acka şi Rocha vor ajunge chiar înainte de meci. Am băgat în teren nişte copii care mi-au fost recomandaţi de la centrul Craiovei, unii au mai jucat ceva, alţii nu prea” a declarat Mulţescu.

Constatăm un discurs mai tranşant, mai realist al noului antrenor, faţă de, spre exemplu, Cârţu şi Săndoi, care anul trecut s-au complăcut să adopte sugestiile patronului şi afirmau că, în lipsa unor achiziţii, Ferfelea şi Curelea vor fi adevăratele întăriri, iar cu aceştia ştim ce avea să se întâmple. La plecare, Cârţu a încercat să spună câteva dedesubturi, însă era prea târziu, sezonul fusese compromis deja.meci ivan

Autogol şi greşeală Popescu

În meciul cu Teuta Durres, Mulţescu a fost nevoit să improvizeze şi să utilizeze mulţi juniori, care nu prea au dat randament. Albanezii au fost net superiori şi aveau 2-0 la pauză. Briceag a deviat în proprie poartă la o fază fixă a adversarilor, iar Popescu s-a molipsit de la Straton, fiindcă a intervenit superficial o minge trimisă cu capul chiar pe direcţia sa, iar din doi metri albanezii şi-au majorat avantajul. Craiova a încercat să riposteze şi să mai reducă din ruşine în partea secundă, în care a avut câteva ocazii, iar Manea a egalat cu un şut frumos, cu exteriorul, din colţul careului mare, după o fază creată de Ivan.

În meciul cu Teuta Durres, (locul 4 în sezonul trecut), Universitatea a arătat astfel: L. Popescu (75 Vlad)– Briceag (59 Vlădoiu), Dumitraş (66 Kay), Popov (55 Hreniuc), Vătăjelu (72 R. Bogdan) – Mateiu (46 Ciocoteală) – R. Petre (46 Screciu), A. Manea (46 Jurj), Băluţă (71 A. Manea) – Ivan, Măzărache (68 R. Petre).

Duminică, test cu campioana Austriei

red bullDupă joc, Mulţescu a încercat să scoată în evidenţă şi părţile pozitive, dar este evident că antrenorul nu este deloc mulţumit de componenţa lotului: „Suntem într-o perioadă de acumulări, iar acesta este primul nostru joc. Avem doar 10 zile de pregătire, iar în opinia mea, în această partidă câştigurile au primat în faţa nerealizărilor. Mi-a plăcut repriza a doua, echipa a funcţionat mai bine, a adus mai repede mingea în faţa porţii. Am avut şi un gol şi mai multe ocazii. În repriza secundă toată lumea a fost conectată la dinamica jocului. A fost un flux bun de acţiuni. Sigur, nu mă mulţumeşte rezultatul, încă sunt multe lucruri de pus la punct. Ne-au lipsit o parte dintre jucătorii experimentaţi, pe care nu am dorit să-i expunem inutil la riscuri, întrucât nu sunt recuperaţi total. Drept urmare am mizat pe copii crescuţi la Centrul de juniori al Universităţii, fapt pozitiv pentru viitorul Craiovei fotbalistice. Una peste alta, zic că a fost un test bun, elocvent pentru a vedea unde ne situăm, un antrenament bun şi, în acelaşi timp, a fost un joc care ne-a edificat în privinţa unor jucători, drept urmare vom trage concluziile în privinţa completării lotului“.

Următoarea partidă amicală a Universităţii Craiova este programată duminică, 26 iunie, contra formaţiei Red Bull Salzburg. Aceasta este cea mai în vogă echipă din Austria. Are 10 titluri de campioană a Austriei şi 4 Cupe, în ultimii trei ani realizând eventul. Valoarea totală a lotului, potrivit transfermarkt.de, este de 48,15 milioane euro. Clubul a fost înfiinţat în 1933, iar de-a lungul timpului a avut mai multe denumiri: SV Austria Salzburg, SV Casino Salzburg, iar din 2005 a fost preluat de gigantul Red Bull.

La începutul acestei săptămâni, campioana Austriei a învins Slavia Praga cu 2-1 într-un meci amical. Doi dintre jucătorii lui Salzburg, Svento şi Hinteregger, vor lipsi, deoarece au fost la Euro 2016. Vedeta echipei pregătite de Oscar Garcia este spaniolul Jonathan Soriano, un vârf de 30 de ani crescut la FC Barcelona, care a marcat nu mai puţin de 112 goluri în 130 de meciuri pentru RedBull.