Handbal (F): România va întâlni în grupa de la Mondiale aurul și argintul european en-titre

0
68

Naționala României a fost plasată în Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca (5-20 decembrie a.c.), urmând a se duela cu finalistele precedentei ediții a Europeanului, campioana Norvegia și Spania, plus Rusia, Puerto Rico și Kazahstan, conform tragerii la sorți efectuate miercuri seară, la Kolding.

La tragerea la sorți, tricolorele au făcut parte din urna a treia valorică.

Fetele lui Tomas Ryde vor debuta la turneul final în compania Puerto Rico (5 dec.), după care vor întâlni Kazahstan (7 dec.), Spania (8 dec.), Norvegia (10 dec.) și Rusia (11 dec.).

Meciurile din grupa tricolorelor se vor juca la Frederikshavn, pe Arena Nord, cea mai mică de la turneul final, ea putând să găzduiască doar 2.500 de spectatori.

Altfel, Grupa A își poate însuși titlul de grupa morții, având aici argintul și bronzul ultimului CM, Serbia și gazda Danemarca, alături de puternicele naționale ale Muntenegrului și Ungariei. Veritabilele cenușărese ale acestei grupe se numesc Japonia și Tunisia.

Grupa B are în componență Cuba (desemnată, uluitor, cap de serie), bronzul european Suedia, Olanda, Polonia, China și Angola, în timp ce în Grupa C se vor întrece laureata din 2013, Brazilia, Franța, Argentina, Coreea de Sud, RD Congo și Germania.

Se califică mai departe primele patru din fiecare grupă, trecându-se direct la sistemul eliminatoriu.