Ghiţă spune că în dosarul său sunt cercetate peste 20 de persoane şi 50 de firme

0
340

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, ieri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că în dosarul său sunt cercetate peste 20 de persoane şi 50 de firme, sub acuzaţiile de evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracţional, fapte care ar fi fost comise în perioada 2000-2015. Parlamentarul a spus că peste 20 de persoane şi peste 50 de firme sunt cercetate în dosarul său, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracţional şi sprijinire de grup infracţional organizat, fapte care ar fi fost comise în perioada 2000-2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

         Sebastian Ghiţă a catalogat acuzaţiile procurorilor ca fiind “cât se poate de trase de păr şi nelalocul lor”. “Eu vreau să vă întreb, în 15 ani, ANAF, procurori, Daniel Morar n-au putut să ştie că nişte firme din România au făcut evaziune fiscală, trafic de influenţă, corupţie”, a întrebat retoric Ghiţă, la ieşirea de la DNA. El a mai afirmat că ştie ce vor oamenii din servicii şi procurorii. “Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, al oamenilor din procuratură şi ştiu ce vor”, a spus Ghiţă.

           Ghiţă a menţionat că procurorii au instituit sechestru pe bunuri şi conturi care îi aparţin lui, dar şi rudelor sale, inclusiv mamei sale, sau prietenilor săi, precum şi unor firme pe care le-a deţinut sau cu care a avut relaţii de afaceri de-a lungul anilor. Parlamentarul a mai spus că valoarea sechestrului se ridică la zeci de milioane de euro, dar că nu ajunge la cuantumul sumei vehiculate în contractul soacrei fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu. Deputatul a precizat, de asemenea, că a decis să facă o plângere adresată procurorului general şi că, începând de miercuri, are un război personal cu procurorul care instrumentează cazul său. “Decizia mea e să fac o plângere procurorului general al României. Toată această nenorocire care se abate asupra României trebuie să se oprească şi cel chemat să facă acest lucru este procurorul general al României”, a spus Ghiţă.El a afirmat că, în opinia sa, “se încearcă o lovitură de stat” şi a spus că procurorii nu au dreptul să interzică unui parlamentar să-şi exercite atribuţiile. “Trebuie să înţelegem că parlamentarii României oricât de corupţi, răi şi hoţi, oricât de urât îi arată procurorii, parlametnarii totuşi sunt aleşii oamenilor şi să-i interzici unui ales să meargă în Parlament este un atac la democraţie”, a declarat el.