Manchester United a câştigat Europa League

0
82

Manchester United a câştigat în premieră Europa League, după ce a învins-o pe Ajax Amsterdam cu 2-0, în finala desfăşurată pe “Friends Arena” din Stockholm. Paul Pogba (18) a deschis scorul cu un şut de la distanţă, deviat de un stoper olandez, iar Mhitarian (48) a reluat din 6 metri, cu spatele la poartă, pentru 2-0. La începutul meciului s-a păstrat un moment de reculegere păstrat în memoria victimelor atentatului terorist de luni seara de la Manchester. manchester

“Diavolii” au fost lipsiţi de Ibrahomovic, De Gea şi Rojo, evoluând în formula: Romero —  Valencia, Smalling, D. Blind,  Darmian — Herrera — Mata (Rooney, 90), Pogba, Fellaini,  Mhitarian (Lingard, 74) — Rashford (Martial, 84). Antrenor: José Mourinho.

”Lăncierii” au aliniat o formaţie cu o medie de vârstă de 22 de ani: Onana — Veltman, Sanchez, de Ligt, Riedewald (F. de Jong, 82) —  Klaassen, Schoene (van de Beek, 70),  Ziyech —  Traoré,  Dolberg (Neres, 62), Younes. Antrenor: Peter Bosz.

A arbitrat slovenul Damir Skomina.

United a devenit a cincea echipă care are în vitrină toate cele trei trofee europene (Cupa Campionilor Europeni sau Champions League, Cupa Cupelor, Cupa UEFA sau Europa League), după Ajax, Bayern, Chelsea şi Juventus.

O dată cu trofeul Europa League, echipa lui Jose Mourinho s-a calificat în sezonul viitor al Ligii Campionilor, în care  Anglia va avea  cinci echipe: Chelsea, Tottenham, Manchester City şi Manchester United direct în faza grupelor, iar Liverpool în turul al treilea preliminar.