Liceul „Traian Vuia” şi-a deschis porţile pentru viitorii cursanţi

0
400

vuiaLiceul „Traian Vuia” din Craiova a fost, ieri, gazdă primitoare pentru toţi elevii din ciclul gimnazial, din şcolile din Craiova şi din judeţ, care au luat pulsul unităţii şcolare, în cadrul manifestării „Ziua Porţilor Deschise”. Zeci de tineri au trecut pragul instituţiei de învăţământ, au vizitat laboratoarele, sălile de clasă şi atelierele dintr-o unitate care face paşi mari spre revenirea pe primul loc în ceea ce ţine de învăţământul tehnologic, în primul rând, dar şi de cel teoretic. Liceul face parte dintr-un parteneriat cu o firmă puternică din Craiova, care asigură, pentru anul şcolar următor, burse de pregătire şi tot ceea ce ţine de procesul educaţional.

vuia 2Devenită, în urmă cu puţin timp, pentru a doua oară consecutiv, „Şcoală europeană”, Liceul „Traian Vuia” din Craiova, a fost, ieri, gazdă pentru elevii din Craiova şi din judeţ, însoţiţi de cadre didactice, care au participat la „Ziua Porţilor Deschise”. Zeci de elevi au luat parte la prezentarea ofertei şcolare pentru anul 2017/2018 . «Vrem să readucem unitatea acolo unde a fost odată, în primele locuri ale învăţământului doljean, iar aici, mai ales pentru învăţământul profesional, avem sprijinul partenerului nostru SC „QFort – Casa Noastră”, care  asigură şcolarizarea unei clase de 28 de elevi, la „profesional”, cu burse şi, pentru cei care vin din alte localităţi, cazare şi masă. Practica se va desfăşura la firma respectivă, dar trebuie seriozitate din partea tinerilor, care, dacă nu îndeplinesc anumite cerinţe, îşi pot pierde sprijinul. De asemenea, astăzi (n.r. – ieri),  partenerul ne-a pus la dispoziţie patru autobuze, care au mers în judeţ, pe patru rute (Bulzeşti – Murgaşi – Mischii; Calopăr – Ţuglui – Malu Mare; Leu – Ghindeni – Coşoveni; Robăneşti – Pieleşti – Gherceşti), pentru a aduce elevii din acele zone să ia contact cu liceul nostru. Avem ce le oferi, dotările sunt la standarde ridicate, iar ca o dovadă în plus despre ceea ce se întâmplă la noi, aş aminti de cazul unei fete din clasa a IX-a, care participă la toate acţiunile noastre, chiar dacă are dizabilităţi multiple, însă doreşte să ne fie alături», a precizat prof. Ileana Moculescu, director al Liceului „Traian Vuia”.

Elevii de acum i-au îndrumat pe cei de mâine

vuia 1Copiii şi cadrele didactice din comunele amintite şi din Craiova au fost îndrumate, pe lângă profesorii de la „Traian Vuia”, şi de elevi ai acestei instituţii. „I-am însoţit, alături de colegii mei, pe vizitatori, dintre care aşteptăm foarte mulţi să aleagă liceul nostru, cu atât mai mult cu cât avem un corp profesoral bine pregătit, o dotare de excepţie, iar noi, cei care suntem aici, îi vom sprijini în toate activităţile. Cei care vor veni ne vor înlocui pe noi şi vor duce mai departe tradiţia”, a spus  Irinel Zamfir, preşedintele Consiliului Elevilor din „Traian Vuia”.

Am discutat şi cu doi reprezentanţi veniţi din teritoriu, prof. Mirela Vîlceanu şi Radu Alexandru Costea, de la Şcoala Gimnazială din Murgaşi, care au menţionat: „Vrem să-i facem pe copii să aleagă ce este mai bun pentru ei, de aceea le arătăm facilităţile de care pot beneficia. Pentru elevii care vin din familii cu posibilităţi materiale reduse, este o şansă în plus o asemenea ofertă. De asemenea, şi cei care au un bagaj important de cunoştinţe pot urma şi filiera teoretică  sau de ştiinţe” – Mirela Vîlceanu. „Am văzut un liceu foarte bine dotat şi m-au impresionat laboratorul de chimie, sala de muzică şi cea de sport. Încă nu m-am hotărât, dar poate fi o oportunitate” – Radu Costea.