Detalii despre tatăl autorului atentatului din Manchester

0
68

anglia8Tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a fost membru al Grupului de luptă islamic libian (LIFG), potrivit unui oficial al forţelor de securitate de la Tripoli, relatează Agerpres, care citează AFP.

“Da, a fost membru al LIFG”, ostil regimului Muammar Gaddafi, a declarat Ahmed Ben Salem, purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate libiene, în legătură cu Ramadan Abedi, care a fost arestat miercuri în capitala libiană.

Fiul său, Salman, este presupusul autor al atentatului în care au fost ucise 22 de persoane şi rănite cel puţin 60 luni seara la ieşirea de la un concert la Manchester, în nord-vestul Angliei. El a murit în atacul revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Urmărit de regimul Gaddafi, la fel ca alţi membri ai LIFG, Ramadan Abedi şi-a găsit refugiu în Marea Britanie înainte de a reveni în ţară în 2011 pentru a lupta alături de rebeli împotriva forţelor fidele lui Gaddafi în timpul revoltei din acelaşi an, potrivit mass-media britanice.

După căderea regimului Gaddafi, el a ocupat o funcţie de conducere în cadrul Direcţiei de poliţie din Tripoli, a adăugat Ben Salem care nu a putut preciza dacă acesta se mai află în funcţie. “Ancheta este în curs de desfăşurare. El este în continuare interogat. Nu pot da mai multe detalii”, a adăugat Ben Salem.