Masă rotundă cu tema:  Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizaţiile patronale judeţene

0
375

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) organizează astăzi, începând cu ora 14:00, la Centrul Multifuncţional din Craiova, masa rotundă „Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizaţiile patronale judeţene”.  Sunt invitaţi să participe toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Craiova, reprezentanţii organizaţiilor patronale din judeţul Dolj şi mass-media locală şi centrală.centrul multifunctional

            Oamenii de afaceri din Oltenia, care fac parte din organizaţiile patronale aflate sub umbrela UNPR-ului, se vor întâlni astăzi, la Craiova, la Centrul Multifuncţional, cu candidaţii la primăria municipiului Craiova pentru a discuta modul în care ar trebui să se dezvolte mediul de afaceri în regiunea noastră, perspectivele şi provocările perioadei următoare, în contextul în care un mare agent economic a solicitat recent, în SUA, infrastructură mai bună, pentru un business de calitate.

Birocraţia redusă, facilităţi deosebite pentru cei care investesc

        Cu alte cuvinte, scopul acestei întâlniri este de a realiza un dialog constructiv între candidaţii la funcţia de primar al municipiului Craiova şi organizaţiile patronale din judeţ pe o temă de interes, promovată de UNPR: Viitorul primar al municipiului în dialog cu organizaţiile patronale judeţene. „Cu siguranţă atât o administraţie locală cât şi reprezentanţii mediului de afaceri au, considerăm noi, în egală măsură, interesul ca economia municipiului să se dezvolte armonios în concordanţă cu specificul economic al oraşului, într-un mediu propice de afaceri”, susţin reprezentanţii Uniunii Patronale.

      Birocraţia redusă, facilităţi deosebite pentru cei care investesc, dialog permanent între administraţie şi organizaţiile patronale sunt elemente importante pe care companiile le apreciază în mod deosebit.  Despre aceste probleme organizatorice UNPR doreşte să dialogheze cu cei care aspiră la fotoliul de primar al municipiului, la această masă rotundă.

Reguli stricte de desfăşurare

Sunt invitaţi să participe toţi cei care şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar ; reprezentanţii organizaţiilor patronale din judeţ; oameni de afaceri de pe raza municipiului Craiova; reprezentanţii presei, şi nu în ultimul rând, susţinătorii candidaţilor. Moderatorul dezbaterii este un reprezentant al UNPR. Există mai multe reguli impuse de către organizatori în ceea ce înseamnă desfăşurarea acestei mese rotunde. În primul rând, nu sunt admise dispute politice între candidaţi şi nici discursuri electorale. În al doilea rând, dialogul şi întrebările vor fi strict legate de evoluţia mediului de afaceri şi a celui economic din municipiu. Ordinea de aşezare a candidaţilor pe locuri dar şi cea în care vor intra în dialog va fi stabilită prin tragere la sorţi. Pe de altă parte, fiecare candidat va avea trei minute pentru a-şi expune strategia de colaborare concretă cu organizaţiile patronale şi două minute pentru fiecare răspuns la întrebările puse de organizatori.  Durata întâlnirii va fi de două ore. Şi în ultimul rând, moderatorul are dreptul de a interveni atunci când candidaţii se abat de la tema de discuţie sau depăşesc limitele decenţei şi respectului faţă de adversari sau ceilalţi participanţi la masa rotundă.