Leii, la mare, pentru calificare

0
389

În returul semifinalei cu Viitorul, Ştiinţa trebuie să remonteze eşecul cu 2-1 din tur, pentru a-şi putea apăra trofeul

Podiumul şi Cupa au fost performanţele Craiovei anul trecut, ambele aşteptate de peste două decenii în Bănie. În actualul sezon s-a vrut mai mult, dar sunt şanse mari să nu se obţină nimic. Nimic la acest capitol, care-i interesează pe fani, altfel conturile clubului sunt doldora, după ce s-az obţinut preţuri bune pe jucătorii puşi pe tarabă. În acest final de stagiune, Ştiinţa are de apărat locul 3 şi Cupa României. Pentru aceste obiective a fost avansat antrenor principal un om al clubului, Cornel Papură, după ce Mangia începuse să ne obişnuiască tocmai acum cu înfrângerile. „Papi” a debutat cu brio, dar continuarea e anevoioasă. În returul semifinalei cu Viitorul, antrenorul nu se confruntă numai cu handicapul din tur, 1-2, ci şi cu mari probleme de lot. Pe Koljic, Cristea, Tiago Ferreira, Nuno Rocha, Briceag şi Acka nu poate conta Universitatea, în tentativa de remontada, la mare. Papură şi-a destins jucătorii la paintball, înainte de a-i urca în aeronava de Constanţa. Ultima semifinală de Cupă în care a fost implicat Papură, ca jucător, a fost tot la malul Mării şi n-a avut happy-end. Farul a eliminat Ştiinţa în 2005, anul în care s-a consemnat şi prima retrogradare a alb-albaştrilor din Liga I. „De această dată com câştiga noi şi va marca domnul Mihăilă” a fost mesajul optimist al lui Papură. Unicul avantaj pe care Craiova l-ar avea în meciul de astăzi ar fi cele două zile în plus de odihnă, deşi se află între două deplasări, pe când Viitorul a jucat acasă şi precedenta partidă, duminică, 1-1 cu FCSB. Craiova trebuie să abordeze partida la „totul sau nimic”, având şi o revanşă de luat după cele două înfrângeri cu 2-1 din ultima lună în faţa puştilor lui Hagi. Ca şi la meciul din campionat de la Ovidiu, ultimul cu Mangia pe banca Ştiinţei, arbutru va fi bucureşteanul Radu Petrescu, schimbându-se numai asistenţii.

 

Viitorul – Universitatea Craiova

Ovidiu, astăzi, ora 19.45

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Ţâru, Ghiţă, de Noojier – Vână, T. Băluţă, Houri – I. Hagi, Drăguş, Rivaldinho. Antrenor: Gică Hagi. Rezerve: Tordai – Mladen, Achim, Ganea, A. Ciobanu, Eric, Calcan.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Bancu – Fedele, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, Mihăilă, Carlos Fortes. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Dimitrov, R. Popa, Bic, Meza Colli, Drăghici, Baicu.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti). Asistenţi: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Marius Nicoară (Severin). Rezervă: Adrian Comănescu (Vâlcea).

Observatori: Cornel Fecioru, Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti)