„Undă verde” pentru judecarea şoferului fugar din Brazdă şi a complicilor săi

0
194

Începe procesul craioveanului care, pe 20 ianuarie, a accidentat un bărbat de 37 de ani şi pe fetiţa lui, de 1 an şi 10 luni, pe trecerea de pietoni, apoi a fugit, dar şi a complicilor săi, cei trei bărbaţi care l-au ajutat să-şi facă bucăţi maşina, un Mercedes Benz, pentru a şterge urmele faptei. Judecătoria Craiova a respins toate excepţiile invocate în cauză, a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecării celor patru inculpaţi.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât că poate începe procesul şoferului fugar din Brazda lui Novac: „Respinge excepţiile invocate de către inculpatul Manea Cristian Ionuţ, ca neîntemeiate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova prin care au fost trimişi în judecată: 1. inculpatul Manea Cristian Ionuţ, pentru săvârşirea infracţiunii de „Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”; 2. inculpatul Pop Laurenţiu Călin,  pentru săvârşirea infracţiunii de „Favorizarea făptuitorului”; 3. inculpatul Floricel Mădălin, pentru săvârşirea infracţiunii de „Favorizarea făptuitorului”, 4. inculpatul Vasile Toma Marius, pentru săvârşirea infracţiunii de „Tăinuire”. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Craiova la data de 02 martie 2018, privind pe inculpaţii Manea Cristian-Ionuţ, Pop Laurenţiu-Călin, Floricel Mădălin şi Vasile Toma-Marius. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în Camera de Consiliu”, se arată în hotărârea instanţei. În plus, judecătorii craioveni au menţinut „ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Manea Cristian-Ionuţ, prin încheierea nr. 51/12.03.2018 a Tribunalului Dolj”, în timp ce complicii săi sunt sub control judiciar.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, pe 2 martie a.c., trimiterea în judecată a lui Cristian Ionuţ Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi a complicilor săi, Laurenţiu Călin Pop, de 45 ani, din Craiova, Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova şi Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu. Procurorii au reţinut că „pe 20.01. 2018, în jurul orei 20.20, inculpatul Manea Cristian Ionuţ a condus autoturismul marca Mercedes Benz pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore în vârstă de 1 an şi 10 luni, şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, în data de 23.01.2018, inculpaţii Pop Laurenţiu Călin şi Floricel Mădălin, împreună cu Manea Cristian Ionuţ, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la numitul Vasile Toma Marius, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Pop Laurenţiu Călin, au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes Benz, pe care, în aceeaşi zi, l-au depozitat la domiciliul lui Vasile Toma Marius”. Abia pe 6 februarie poliţiştii l-au ridicat pe bărbat şi pe amicii săi, dar şi bucăţile autoturismului, descoperite în urma unor percheziţii.