Scandal şi anchetă a Poliţiei la Spitalul de Urgenţă Craiova după moartea unui bebeluş

0
129

Poliţiştii craioveni din cadrul IPJ Dolj au demarat o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce un bebeluş în vârstă de 4 luni a decedat, la trei zile de la internare. Părinţii spun că nu au fost anunţaţi despre cauza decesului şi că acesta a fost deconectat de la aparate, astfel că duminică seara, când au aflat, s-au certat cu medicii, aceştia solicitând ajutorul poliţiştilor. Oamenii legii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

urgentaPotrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi, duminică, 23 aprilie a.c., la ora 19.45, prin 112, de un medic primar de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu privire la faptul că în timp ce se afla de serviciu în incinta spitalului, a avut un conflict cu Constantin Popa, de 25 ani, din Craiova. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie, care a constatat că scandalul a fost generat de faptul că, în jurul orei 18.00, a survenit decesul unui minor de 4 luni, fiul bărbatului de 25 de ani, care era internat la secţia ATI din cadrul unităţii medicale.

„În urma primelor verificări a rezultat faptul că, în data de 20 aprilie a.c., minorul a fost internat la secţia Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar în urma complicaţiilor apărute a fost transferat, în data de 22 aprilie, la secţia ATI, unde a decedat, o zi mai târziu. Pe acest fond, craioveanul de 25 de ani a reproşat personalului medical că fiul său a fost deconectat de la aparatele medicale fără să i se spună”, ne-a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. „Copilul a fost deconectat de la aparate fără acordul meu. Mi-au spus doar că a decedat, nu şi motivul. Vinovaţii trebuie să plătească pentru moartea copilului meu”, a spus, presei, Adrian Popescu, tatăl bebeluşului.

Reprezentanţii unităţii medicale spun însă că bebeluşul a avut o stare de sănătate precară, fiind internat de mai multe ori şi în alte unităţi medicale din Craiova, cu diferite diagnostice. „De când s-a născut, a fost internat de mai multe ori. După ce era tratat, acasă făcea din nou pneumonie, dermatită şi avea şi răni inghinale din cauza igienei precare. Pe 20 aprilie a ajuns din nou în spital, dar deşi i s-a făcut tratament, starea sa s-a agravat. A fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost ventiat mecanic. Duminică, la ora 17.00, a făcut stop cardiac, iar după o oră de manevre de resuscitare fără rezultat a fost declarat decesul, fiind apoi şi deconectat de la aparate”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, precizând că părinţii au fost informaţi mereu despre starea de sănătate a copilului şi despre agravarea acesteia.

Pentru lămurirea circumstanţelor în care s-a produs decesul, poliţiştii craioveni au deschis un dosar penal: „În cauză a fost întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 192 C.P., cadavrul minorului fiind depus la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în vederea efectuării autopsiei şi stabilirea cauzelor decesului”, a mai adăugat Amelia Barbu.