Cel mai puternic distrugător britanic – HMS Daring – a ajuns la Constanţa

0
94

Distrugătorul britanic HMS Daring, considerat cea mai avansată şi puternică navă de război din clasa sa, a sosit în portul Constanţa pentru a participa la un amplu exerciţiu naval în Marea Neagră alături de Fregata “Regele Ferdinand”.

Fregata   „Regele   Ferdinand” şi distrugătorul HMS Daring vor  desfăşura astăzi, 25 aprilie, exerciţii de respingere a unui atac aerian, exerciţii de comunicaţii tactice, precum şi manevre de reaprovizionare, scrie Adevărul.

După încheierea instrucţiei, nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanţa.

Marinarii militari români şi britanici se vor antrena în comun  pentru dezvoltarea procedurilor specifice de acţiune în misiunile de inspecţie şi control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare.

În premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană. “Activităţile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la SUMMIT-ul NATO din Țara Galilor, în anul 2014, şi contribuie la întărirea prezenţei navelor militare ale Alianţei în Marea Neagră”, potrivit purtătorului de cuvânt al SNFM, Corneliu Pavel.