Masă rotundă cu tema „Innover en français”

0
152

Astăzi, ora 9.00, la Lectoratul francez, Asociația Română a Profesorilor de Franceză, filiala Dolj, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova şi Lectoratul francez organizează o masă rotundă cu tema „Innover en français”.

Prin acest eveniment, la care vor participa atât profesori din învăţământul preuniversitar cât şi profesori  universitari,  ARPF filiala Dolj sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare. «Cu acest prilej, invitaţii de onoare, profesori remarcabili ai învăţământului doljean, deschizători de drumuri în predarea limbii franceze doamnele profesoare Dumitrescu Ortansa, Guţu Gabriela, Mitu Adalcisa, Nicolaescu Maria vor vorbi despre primii paşi ai Asociaţiei Profesorilor de Limba Franceză şi despre bogata activitate desfăşurată în acest sfert de veac de membrii ARPF  care s-au dăruit pentru a transmite generaţiilor viitoare flacără francofoniei», a declarat prof. Dorina Popi.

Dezbaterile vor avea ca punct de plecare predarea limbii franceze în grădiniţe şi în învăţământul primar şi strategii de motivare a elevilor şi de atragere a interesului pentru studiul limbii franceze. În acest cadru festiv va avea loc și ceremonia de decernare a diplomelor pentru profesorii și studenții la Facultatea de Litere a  Universității din Craiova voluntari care au contribuit la buna desfășurare a  proiectului „Caravana limbii franceze în grădinițe”, proiect ce a demarat in octombrie 2014 și care a constat în desfășurarea unor ateliere de cântece și jocuri în limba franceză în 9 instituții de învățământ din Craiova. Toate aceste proiecte au fost posibile datorită unei strânse colaborări între ARPF, reprezentat de prof. dr. Popi Dorina, preşedinta a filialei Dolj şi Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova, reprezentata de conf. univ. dr. Dincă Daniela.