Craiova s-a jucat până s-a împiedicat

0
81

Universitatea Craiova a ratat ocazia de a urca pe podium, fiind egalată pe final la Chiajna, după ce a irosit mai multe situaţii de a se desprinde, iar pe final chiar putea pierde

Universitatea a revenit după o lună la Chiajna pentru o dispută în premieră cu echipa locală, fiindcă întâlnise doar invitata Viitorul, cu care remizase. Cuplul învins doar o dată în campionat, Cârţu-Săndoi, a mizat pe 3 atacanţi, cu Rocha retras pentru a-i face loc în avanposturi lui Ivan, care impresionase pe finalul meciului cu Dinamo. Şi totuşi, alb-albaştrii au stat la cutie, aşteptând gazdele, care aveau mai multă nevoie de puncte, să pună presiune şi să lase spaţii. Ivan putea profita de o şansă în careu, dar şutul său s-a îndreptat acoperişul peluzei. Puştiul n-a dezamăgit însă, fiind unul dintre cei mai incisivi craioveni. Chiajna nu a acceptat invitaţia la ofensivă şi a doar adulmecat momentul în care poate da lovitura. Şi a meritat aşteptarea, pentru că Maftei avea să speculeze o fază fixă, adică punctul slab al Craiovei în acest sezon. Fostul rapidist a înălţat mingea din lovitura liberă de la 20 metri peste zid şi Bălgrădean n-a putut interveni. Ca şi în meciul cu Viitorul, Craiova s-a văzut condusă pe arena ilfoveană, dar tot ca în respectiva dispută avea să egaleze până la pauză. Doi sărbătoriţi ai săptămânii au compus o fază din care greu se poate rata. Vătăjelu a demarat pe stânga în stilul unei extreme cu ştaif şi a adus mingea pentru o ocazie din care puteau marca vreo trei craioveni, dar Târnăcop a avut postura cea mai favorabilă şi nu a irosit invitaţia.

Brandan a făcut entorsă în prima repriză

La pauză, Craiova a rămas fără fantezia lui Brandan, în timp ce gazdele au apelat la cel mai tehnic jucător al lor. „prinţul” Adrian Cristea. Căpitanul Ştiinţei a suferit o entorsă la gleznă şi va fi indisponibil pentru cel puţin două meciuri. Universitatea însă a fost mereu pregătită de contre, iar Ivan a prefaţat un nou gol cu un şut carea zguduit tranversala şi i-a incitat pe fanii aflaţi chiar ăn spatele porţii ilfovene. Ce s-a întâmplat la golul de 1-2 a fost ceva special. Bawab a combinat cu Nuno Rocha şi când a reprimit în careu l-a ridiculizat pe Maftei, strecurându-i mingea printre picioare, iar finalizarea a fost cu ristul peste puterile lui Râmniceanu. Gazdele au resimţit şocul şi tot Bawab putea majora diferenţa cu o lovitură de cap care a trecut pe lângă colţul scurt. Craiova a continuat să rateze, prin Târnăcop, care s-a lăsat pe spate la un şut care merita o finalizare mult mai bună pentru faza creată de Ivan şi Bawab. Şi dacă Ştiinţa a ratat, Chiajna a egalat prin craioveanul Dina, la o fază în care Frăsinescu fusese faultat. Tot Dina putea tranşa disputa pentru gazde, dar şutul său din voleu a nimerit transversala.

200 de olteni au dominat atmosfera în Ilfov

Universitatea a fost încurajată la meciul de la Chiajna de mai mult de 200 de fani veniţi atât din Craiova, Târgu Jiu, dar şi din Bucureşti şi din vecinătatea capitalei. Ştiinţa nu a avut fani doar în peluză, ci şi în restul arenei, ca şi la meciul cu Viitorul. Fanii au afişat bannere cu poza Craiovei Maxima şi cu trofeele Ştiinţei, lângă mesajul „Craiova noastră, istoria noastră”.

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova 2-2

Au marcat: Maftei 37, Dina 82 / Târnăcop 42, Bawab 56.

Stadion: „Concordia”, spectatori: 2.000.

Concordia: Râmniceanu 5 – Vagner 5, Maftei 6, Alves Martins 5, Bucurică 5 – Madeira 6, Boldrin 6 – Serediuc 5 (76 Florea), Purece 5 (59 Dina) 7, Stan 5 (46 Ad. Cristea) 5 – Pena 6. Antrenori: Marius Baciu, Erik Lincar.

Craiova: Bălgrădean 6 – Achim 6, Acka 6, Frăsinescu 5, Vătăjelu 7 – Târnăcop 7, Madson 7, Brandan 6 (46 Mateiu) 6, Nuno Rocha 6 (66 Dumitraş) 6 – Bawab 7, Ivan 7 (72 Herghelegiu) 6. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi) 6.