LIGA EUROPA – SEMIFINALE – PRIMA MANŞĂ / Îşi respectă Chelsea şi Benfica statul de favorite?

0
129

Asemenea Ligii Campionilor, sora sa mai mare, Liga Europa îşi va derula la rându-i manşa tur a semifinalelor, fază unde, în această seară, favoritele tururor bookmakerilor, Chelsea şi Benfica, vor înfrunta în deplasare, în acceaşi ordine, pe FC Basel şi Fenerbahce, echipe ajunse în premieră atât de departe într-o competiţie continentală.

Pentru Chelsea, Liga Europa reprezintă ultima şansă de a mai pune mâna pe vreun trofeu în acest sezon, numai că hopul helvet se anunţă a fi unul tare sinuos de escaladat, o altă grupare londoneză, Tottenham, simţind-o chiar pe propria ei piele în „sferturi”. Contra celor de la „Spurs”, liderul din Elveţia a făcut o „dublă” excelentă, fiind, în mod cert, echipa mai bună. Chiar dacă în returul de pe „St’ Jakob Park” totul s-a decis la loviturile de departajare (4-1, după 2-2). Trupa lui Rafa Benitez n-a avut în schimb nici o emoţie cu Rubin Kazan. La adăpostul unui 3-1 înregistrat în Insulă, în deplasarea din Rusia, Torres şi Moses au adus-o de fiecare dată pe Chelsea în avantaj, care finalmente şi-a permis chiar să piardă (2-3).

Trecând la disputa de pe malurile Bosforului, Fener a treminat-o cu titlu în week-end, când a cedat, la Ankara, cu Genclerbirligi (0-2), situaţie în care este de aşteptat să-şi focalizeze toate resursele rămase pe disputa cu Benfica, ca şi campioană în Portugalia. Runda precedentă turcii au trecut de formaţia lui Ştefan Radu, Lazio, remizând la 1 în Italia, după 2-0 pe „Sukru Saracoglu”, în timp ce lusitanii au avut ceva emoţii cu Newcastle, avantajul de două goluri de la Lisabona (3-1) fiindu-le periclitat vreo 20 de minute de Demba Cisse. Liniştea a venit în prelungiri, Salvio securizând calificarea.

Partida de la Istanbul va fi arbitrată de sârbul Milorad Mazici. Tot un est-european va oficia la centru şi în confruntarea de la Basel, este vorba de cehul Pavel Kralovec.

Manşa retur a celor două jocuri este programată joia viitoare, în 2 mai. Ultimul act, găzduit de „ArenA” din Amsterdam, se va disputa în 15 mai.