Craiovenii, invitaţi la Romanian Music Awards, pe 8 iunie!

1
101

Craiovenii sunt invitaţi, pe 8 iunie, la premiile industriei muzicale româneşti, care se vor desfăşura pentru a treia oară – dar cu o absenţă de un an – în Piaţa Prefecturii. Organizatorii Romanian Music Awards au precizat că s-au întors în Bănie pentru că aici s-au simţit cel mai bine şi au anunţat că pregătesc o gală aniversară cu foarte multe surprize. Primăria Craiova nu se implică financiar în acest eveniment.

Cel mai aşteptat eveniment muzical al anului, Gala Romanian Music Awards, va fi organizat în Piaţa Prefecturii din Craiova, pe 8 iunie. “Este al treilea an când premiile industriei muzicii uşoare româneşti se desfăşoară la Craiova. Dacă nu am avut parte de un Cerbul de Aur precum Braşovul – am înţeles că festivalul s-ar fi desfiinţat şi e păcat –, iată că ceea ce eu am propus şi mi-am dorit s-a realizat. Partenerul nostru, care are exclusivitate la acest eveniment, ne-a înţeles doleanţa şi este prezent la Craiova”, a declarat primarul Antonie Solomon, în cadrul unei conferinţe de presă. Organizatorul acestei gale, Giovanni Francesco, a spus că a avut negocieri cu mai multe primării, dar a ales ca variantă Craiova pentru că “aici ne-am simţim cel mai bineveniţi”.

Trupele anilor ’90, surprizele RMA-ului

Organizatorii evenimentului nu au oferit detalii în privinţa artiştilor care vor urca pe scenă, dar au specificat faptul că această ediţie va avea un program special. “Anul acesta se împlinesc 10 ani de când organizăm RMA în România. Fiind un an aniversar, vom avea momente speciale pe care le vom dezvălui pe parcurs”, a precizat Giovanni Francesco. Vor fi în jur de 16-17 momente la care vor participa peste 25 de artişti solo şi trupe. În centrul atenţiei vor fi însă formaţii care nu mai activează la acest moment. “Nu pot să vă dau nume acum, pentru că suntem în negocieri cu ei, dar sunt formaţii care au făcut istorie în România după ’90 încoace. Pe mulţi dintre ei o să îi vedeţi pe scenă împreună, după mulţi ani”, a mai spus acesta.

Fără vedete internaţionale

Nici o vedetă internaţională nu va fi prezentă la gală de la Craiova. Organizatorii evenimentului au precizat că nu au invitat nici un artist din afara ţării, alegând să vină în faţa publicului doar cu artişti români, aceasta fiind, de altfel, linia pe care se merge de trei ediţii încoace. “Nu ne dorim invitaţi din afară. De trei ani am renunţat la această idee, pentru că muzica românească a ajuns foarte tare pe plan internaţional. Artiştii români sunt din ce în ce mai ceruţi şi, practic, ai în faţa ochilor nişte artişti internaţionali prin artiştii români care sunt mult mai bine cotaţi decât cei străini”, a motivat Giovanni Francesco. Ultima vedetă internaţională care a venit în Bănie a fost rapper-ul american Ja Rule, care a concertat pe scena RMA 2009.

Municipalitatea craioveană nu cheltuieşte nici un ban

Primăria Craiova nu participă cu nici un ban la acest festival muzical. Organizatorii evenimentului au precizat că au venit în Bănie fără a pretinde, în schimb, nici un ban autorităţilor locale. “Primăria Craiova acţionează strict ca un partener local pe partea de infrastructură, aprobări. Nu luăm nici un ban de la bugetul local, aşa cum am auzit că s-a speculat prin Craiova chiar de către unii dintre angajaţi ai Primăriei. Intrarea va fi gratuită, cu toate că nu luăm bani de la buget. Ne-am simţit foarte bine aici şi craiovenii merită acest eveniment”, a mai precizat Giovanni Francesco. Municipalitatea craioveană pune, aşadar, la dispoziţia organizatorilor Piaţa Prefecturii şi accesul la utilităţi. Toate cheltuielile vor fi suporte din fonduri private, bugetul festivalului fiind de 400.000 de euro.

Mesajele politice sunt interzise

Fiind organizat cu două zile înaintea alegerilor locale – din 10 iunie, atât autorităţile-gazdă, cât şi organizatorii a ţinut să îi asigure pe craioveni că nu li se vor livra mesaje electorale în timpul RMA-ului. Întrebat dacă va urca pe scenă, primarul Antonie Solomon a spus că nu crede că va face acest lucru pentru că nu ştie să cânte atât de bine. “Nu ştiu… Şi eu ce să fac, să cânt?”, a fost replica acestuia. “Chiar nu vrem să amestecăm evenimentul – nici măcar 0,1% – în bătălia electorală. Nu ne interesează. Nu e primul an când venim aici ca să se speculeze pe tema asta. Absolut nimeni nu are nici un motiv să speculeze pe această temă. Nu amestecăm lucrurile”, au spus şi organizatorii. Edilul-şef al Craiovei a ţinut să precizeze că nu va aproba nici un miting electoral în centrul Craiovei, politicienii fiind orientaţi spre Parcul Tineretului sau Velodrom.

1 COMENTARIU

  1. Nimic electoral…Craiova varză 4 ani si acu tot un şantier…nimic electoral….Pe 10 iunie alegeri si pe 8 mare concert solomon…nimic electoral…Sponsori de 400 de mii de euro??? Pt spitale si şcoli n-am auzit de sponsori…

Comments are closed.