Italia, eliminată din play-off-ul pentru Mondiale!

0
300

Campioana europeană en-titre, Italia, a fost eliminată din cursa pentru Mondialul de anul acesta, din Qatar, pierzând acasă, la Palermo, în faţa Macedoniei de Nord, scor 1-0. Fosta adversară a României în preliminarii, lipsită de starul Elmas, de la Napoli, suspendat, a dat lovitura în minutul 90+2, prin Trajkovski, atacantul care a jucat 4 ani tocmai la Palermo.

Este al doilea Mondial consecutiv la care Squadra Azzurra, cvadruplă campioană mondială, nu participă, după ce în 2018 a fost eliminată în play-off de Suedia. Penalty-urile ratate în grupă de Jorginho contra Elveţiei îi macină şi acum pe italieni, care au avut în buzunar biletele pentru Qatar. Astfel, ratând primul loc, chiar şi în cazul în care treceau joi seara de macedoneni, italienii mai aveau un hop dificil până la turneul final, în Portugalia.

“Dezastru, suntem iar în afara Mondialului” a titrat Gazzetta dello Sport, iar Corrierre dello Sport a păstrat aceeaşi linie: “Incredibil, un alt dezastru, suntem din nou afară de la Mondiale”, în timp ce Tuttosport a scris: “Coşmar albastru”.

Macedonia de Nord va juca finala barajul pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1. Otavio a marcat şi apoi a pasat decisiv pentru reuşita de 2-0 a lui Diogo Jota, dar lusitanii au avut mari emoţii pentru calificare, după ce Burak Yilmaz a redus din handicap apoi a ratat un penalty, în minutul 86. Matheus Nunes a adus liniştea pentru portughezi, în ultimul minut.

Suedia a învins, în prelungiri, scor 1-0, Cehia, gol marcat de rezerva Quaison, iar nordicii vor disputa finala barajului contra Poloniei, în deplasare. Polonezii s-au calificat datorită excluderii Rusiei.

Naționala Ţării Galilor a învins cu 2-1 Austria, prin dubla lui Gareth Bale, cel care în ultima perioadă nici banca de rezerve nu a mai prins-o la Real Madrid. Galezii îşi aşteaptă adversarul din finala barajului, fiindcă partida Scoția – Ucraina a fost amânată pentru data 24 iunie. Celelalte finale ale barajului pentru CM 2022 vor avea loc 29 martie.