În ultimele 24 de ore, opt incendii în Dolj, lichidate de ISU, la care s-au adăugat alte trei, rezolvate de Serviciile Voluntare de Urgenţă

0
319
În ultimele 24 de ore, în ISU dolj a intervenit pentru stingerea a opt incendii, şase dintre acestea fiind la vegetaţia uscată. Din fericire, au rezultat doar pagube materiale.
Astfel,  şase incendii au fost la vegetație uscată pe raza județului Dolj în municipiul Craiova – zona Popoveni,  zona Bariera Vâlcii dar și în localitățiile  Filiași – sat Bâlta, Brădești – sat Brădeștii Bătrâni și Brădești – sat Tatomirești. În urma incendiilor, au ars aproximativ 1.065 ha vegetație uscată, două ha litieră pădure, 2.300 kg deșeuri mase plastice și aproximativ cinci m liniari la izolația țevilor de termoficare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).  În aceeaşi perioadă de timp amintită, un incendiu a izbucnit la o hală, în com. Ișalnița, unde au intervenit pompierii doljeni cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violență la întreaga hală, fără a exista posibilitatea de propagare. În urma incendiului au ars hala în proportie de  100%, unelte agricole în valoare de 10.000 de lei, materiale și instalații sanitare în valoare de 30.000 de lei, calculatorul firmei și documentele contabile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind  jar sau scântei (coș, canal, burlan de fum necurățat de funingine).  Totodată, un incendiu a fost înregistrat la un adăpost de animale, în localitatea Simnicu de Sus, unde s-a intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la întreg adăpostul de animale, fără a exista posibilitate de propagare  la vecinătăți. În urma incendiului, au ars adăpostul de animale în suprafață de 1.000 mp, două bovine, o porcină și un utilaj agricol (tractor). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs la utilajul agricol  aflat în imediata apropiere a construcției.  SERVICIILE VOLUNTARE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată în localitățiile Coțofenii din Față, Maglavit și Tălpaș.