România, remiză cu Olanda, în debutul la Euro U21

0
499

Considerată victimă sigură la meciul de debut la Europeanul din Ungaria şi Slovenia, naţionala de tineret a României a remizat cu Olanda, una dintre favoritele la câştigarea titlului. În meciul de pe “Boszik Arena” din Budapesta, tricolorii au suferit la posesie, firesc, în condiţiile în care batavii excelează la acest capitol de decenii, la toate nivelurile, dar naţionala lui Adi Mutu a avut mai multe şi mai clare ocazii. Astfel, raportat la calculele hârtiei, rezultatul este remarcabil, dar ţinând cont de şansele de a înscrie, tricolorii se pot declara nesatisfăcuţi cu un singur punct.

Seria de cornere a olandezilor le-a adus şi deschiderea scorului, după numai un sfert de oră de joc, Schuurs precedându-l pe Ciobotariu la un corner. România a replicat imediat, tot din fază fixă, Andrei Ciobanu găsind vinclul din lovitura liberă de la 25 de metri. Timp de 75 de minute, olandezii au pasat în voie, depăşind uneori 70 de procente la capitolul posesie, abia în ultimul sfert de oră românii mutându-se în jumătatea adversă. Vlad a dat siguranţă în poartă, Paşcanu a fost liderul defensivei, Marin a acoperit excelent zona mediană, deşi a fost alergat serios de adversari, Moruţan şi Olaru nu s-au putut desfăşura precum la FCSB, dar s-au sacrificat pentru echipă, iar Ciobanu a fost MVP-ul serii.

Repriza a doua a adus şi marile ocazii ale meciului, ambele de parte tricolorilor. Paşcanu a reluat cu capul din 6 metri, iar Ciobanu a fost aproape de o dublă de efect, însă masivul portar olandez a avut inspiraţie maximă în faze complicate, care putea duce toate punctele în dreptul tricolorilor.

România a avut în teren cinci jucători care au prins şi ediţia precedentă a Europeanului, dar a şi fost lipsită de nume importante eligibile pentru acest turneu final, precum: Mihăilă, Coman, Man sau Ianis Hagi, aflaţi la lotul mare, precum şi Costache, infectat cu coronavirus.

Următorul meci al României este contra uneia dintre gazde, Ungaria, vineri, de la ora 19.

În celălalt meci din grupă, Germania a învins Ungaria cu 3-0.

România – Olanda 1-1

Au marcat: A. Ciobanu ’20 / Schuurs ’16.

România: Vlad 7 – Haruţ 6, Ciobotariu 5, Paşcanu 7, Boboc 6 – Olaru 6, M. Marin 7 – cpt., Ciobanu 8 – Moruţan 6 (Itu ’88), Ganea 5 (Ad. Petre ’80) 4, Măţan 5 (Oaidă ’72) 5. Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Arbitru: Sandro Schärer (Elveţia)

 

 

Foto: uefa.com