Trei premii ale Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială au ajuns în Dolj

0
190

galaPe 21 martie a fost sărbătorită Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, un eveniment promovat de Naţiunile Unite şi Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali. Tot atunci, începând cu ora 18:00, la Ateneul Român a fost apreciată în mod oficial munca celor mai buni asistenţi sociali, dar şi a personalităţilor care susţin asistenţa socială în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Au fost oferite 18 premii, dintre care trei au fost câştigate de doljeni. O organizaţie din Craiova a fost desemnată “Instituţia anului” în cadrul Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială. Echipa ACCES Oltenia a fost prezentă la evenimentul de marţi seară, din Bucureşti, pentru a primi distincţia oferită. Premii au mai primit şi lect. univ. dr. Emilia-Maria Sorescu, preşedinte al CNASR Dolj, dar şi Ramona Şurlea.

gala 1Evenimentul este în cea mai mare parte rezultatul implicării unui om de carte. Ghidat de convingerea că visele devin realitate atunci când sunt dublate de credinţă şi perseverenţă, prof. univ. dr. Doru Buzducea, reuşeşte să motiveze atât studenţii din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti, ca decan, cât şi asistenţii sociali din întreaga ţară, în calitate de preşedinte al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

A patra ediţie, organizare la fel de remarcabilă

          Unul dintre visele sale devenite realitate este Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, o poveste frumoasă, despre asistenţi sociali de succes, aflată deja la cea de a patra ediţiei. Alături de Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, Andreea Marin a transformat fiecare ediţie a acestui eveniment într-o seară Magică. Anul acesta i s-au alăturat maeştrii teatrului Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, violoncelistul Alexandru Naidin, ultimul dac liber, meşterul olar Daniel Leş şi Holograf. A fost un eveniment emoţionant şi impresionant, dedicat celor care, prin profesia lor practicată cu dăruire şi pricepere, au o contribuţie esenţială în comunitate: asistenţii sociali.

Doljenii, printre câştigători

gala 2Au fost oferite 18 premii, dintre care trei au fost câştigate de doljeni. La ediţia din acest an, Doljul a avut patru finalişti: Tamara Piele – Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost, Căldăraru Ramona Adina (Şurlea) – Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/minorităţilor, ACCES OLTENIA – Instituţia anului,  – Personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială.

          Cele trei premii au fost obţinute de: Ramona Şurlea, ACCES Oltenia şi lect. univ. dr. Emilia-Maria Sorescu, preşedinte al CNASR Dolj.
Toţi participanţii la Gală merită felicitaţi, toţi asistenţii sociali, pentru că fiecare este un premiant în lupta de zi cu zi cu faţa mai puţin plăcută a vieţii semenilor noştri şi merită preţuirea şi recunoştinţa întregii comunităţi. Premiul obţinut de dna. lect. univ. dr. Emilia-Maria Sorescu, după cum ne-a mărturisit, este un premiu pentru Facultatea de Știinţe Sociale, Universitatea din Craiova şi pentru învăţământul craiovean de Asistenţă socială.

În mijlocul societăţii, zi de zi

gala 3În ultimii ani, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială s-a dovedit a fi un eveniment organizat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali ce îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social. Ca şi la ediţiile trecute, Gala a celebrat astfel, în România, Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin premierea celor mai sârguincioşi asistenţi sociali dar şi a celor ce cu drag au contribuit la promovarea asistenţei sociale. Asistenţii sociali sunt în mijlocul celor mai grave şi complexe probleme cu care se confruntă societatea – sărăcie, boli mentale, rasism, discriminare, protecţia drepturilor copilului, familie şi comunităţi, încercând să găsească soluţii pozitive. Gala a fost despre şi pentru ei. Felicitări câştigătorilor, dar mai ales celor ce ne-au reprezentat judeţul!