342 de elevi au participat la cea de-a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică “SFERA”

0
44

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Băileşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Societatea de Ştiinţe Matematice din România-Filiala Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, şi redacţia revistei “Sfera Matematicii” au organizat sâmbătă, 22 martie a.c. a XI-a ediţie Concursul Naţional de Matematică “SFERA”, care se adresează elevilor din clasele II-X.

Ediţia desfăşurată în acest an a însemnat un record din punct de vedere al numărului de participanţi,  la concurs participând 342 de elevi din şcoli din judeţele Olteniei, dar şi doi elevi din Lituania. “Ediţia din acest an a fost onorată de prezenţa, din partea Facultăţii de Ştiinţe Exacte, din cadrul Universităţii din Craiova,  a domnului lector  univ. dr. Cătălin Şterbeţi, a unor profesori de colegiile naţionale din judeţele Olteniei, dar şi de prezenţa celor cinci profesori din Lituania”, au precizat organizatorii. Simultan s-a desfăşurat Sesiunea de comunicări metodico-ştiinţifice “Matematica modernă-între clasic şi actual”, care se adresează profesorilor de matematică  şi învăţătorilor. La această sesiune au participat 87 de profesori şi învăţători din judeţele menţionate.

În total au fost  premiaţi 114 elevi cu premii în cărţi şi medalii. 24 de lucrări s-au evidenţiat, obţnând pnctaj maxim. S-au acordat 28 de premii I, 22 premii II, 10 premii III şi 54 de menţiuni. Pe locul I se situează Şcoala Mircea Eliade din Craiova cu 19 premii, urmată de Şcoala nr. 5 Băileşti cu 16 premii, Colegiul National Fraţii Buzeşti Craiova cu 12 premii, Şcoala Constantin Gerota Calafat cu 10 premii, Colegiul Naţional Carol I  şi Şcoala Virgil Mazilescu Corabia cu 9 premii şi Colegiul Naţional Ioniţă Asan din Caracal cu 8 premii. “Prezenţa numeroasă a elevilor din cele 32 de unităţi şcolare, a invitaţilor de seama şi, mai ales, entuziasmul dovedit de elevi, ne vor da energia  necesară şi sensul continuării acestui proiect ştiinţific”, au mai precizat organizatorii Concursului Naţional de Matematică “SFERA”.