Primăria Craiova a amânat procedura de atribuire a locurile de parcare de reședință

1
2279

Aplicația prin intermediul căreia craiovenii pot solicita locuri de parcare în parcările de reședință, amenajate în fața blocurilor, ar fi trebuit să fie lansată pe data de 2 martie. Primăria Craiova a decis să amâne procedura de atribuire a unui loc de parcare pentru o dată viitoare, urmând ca, în tot acest timp, să fie finalizată marcarea tuturor locurilor de parcare. 

 Parcarea de reședință, care urma să fie lansată pe data de 2 martie, odată cu prezentarea platformei online, a fost amânată de municipalitate. Autoritățile locale au transmis, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost prelungită perioada de promovare a platformei și, implicit, amânarea datei de lansare a aplicației. „Decizia vine ca urmare a numărului crescut de solicitări, venite din partea cetățenilor pentru a extinde parcările rezidențiale în mai multe zone ale municipiului, dar și pentru a finaliza marcarea tuturor locurilor de parcare ce pot fi supuse procedurilor on-line”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Craiova.

Autoritățile continuă marcarea locurilor de parcare

În această perioadă, aparatul de specialitate al Primăriei Craiova va prelua toate întrebările care vin din partea craiovenilor. Reprezentanții municipalității mai spun că vor fi suplimentate și echipele care vor merge pe teren și vor explica locuitorilor, în detaliu, condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale, scopul fiind ca locuitorii municipiului să cunoască foarte bine procedura de atribuire a acestora. 

360 de locuri de parcare, delimitate în cartiere

Până în prezent, nu au fost amenajate locuri de parcare pe raza întregului oraş, ci doar în câteva zone, în total 360 de locuri de parcare. Cele mai multe se găsesc în cartierul „1 Mai”, cele arondate blocurilor  M4, M6, M7, M11, M12, M13, M14, M15a, M15b, M18, M19, M20, M21, M22, M23, M24, M25, M26, M27, M28, M29, M30, M31, M33, în total 207 locuri de parcare. Alte 110 locuri de parcare se găsesc pe Calea București, cele arondate blocurilor E1, E2, E6, E7 și A11. Alte șapte locuri de parcare se află în cartierul „George Enescu”, în timp ce 44 de locuri de parcare se găsesc în cartierul Brazda lui Novac.

Craiovenii trebuie să aibă domiciliul în blocurile arondate

Pot beneficia de atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă persoanele fizice care îndeplinesc, în mod cumulativ, două condiţii. Trebuie să deţină un autoturism în proprietate sau în baza unui contract de leasing pentru care  plătesc impozit asupra mijloacelor de transport la bugetul local al Primăriei Municipiului Craiova și să aibă domiciliul/rezidenţa în imobilele care au arondate locurile de parcare solicitate. Primii craioveni care ar fi trebuit să aplice pentru un loc de parcare ar fi fost cei care au domiciliul pe străzile din zonele-pilot mai sus menţionate, iar înscrierea on-line pentru acestea era programată pentru perioada 2– 9 martie.

Regulamentul a fost aprobat în februarie 2019

Consiliul Local Craiova, a aprobat pe 28 februarie 2019, un proiect de hotărâre prin care s-a instituit parcarea cu plată pe domeniul public al municipiului şi un regulament privind aplicarea acestei taxe. În noul regulament, s-a introdus conceptul de parcare de reşedinţă cu plată pe domeniul public, care se referă la parcările din jurul imobilelor. Primăria Craiova şi-a propus atunci să inventarieze toate locurile disponibile şi să instituie o taxă anuală pentru folosirea acestora, în condiţiile în care în acest moment nu se cunoaşte numărul exact al locurilor de parcare din oraş.

Un singur loc de parcare pentru un apartament

Potrivit HCL, locurile de parcare vor fi atribuite numai după amenajarea, semnalizarea şi numerotarea acestora de către administratorul parcărilor şi, conform regulamentului, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament, iar cel de-al doilea loc de parcare se atribuie numai dacă parcarea nu se ocupă, chiar şi atunci cererile urmând să fie soluţionate în ordinea depunerii. În ceea ce priveşte taxa de parcare anuală, aceasta a fost stabilită de CL Craiova la 150 lei/an pentru zona 0, 120 lei/an – pentru zona 1 şi 100 lei/an – pentru zona 2, urmând să fie achitată începând de anul viitor şi să fie plătită anticipat la momentul eliberării autorizaţiei. 

1 COMENTARIU

  1. oricum, tot la aceeasi incaierare or s-ajunga … n-au facut niciun loc nou de parcare, masinile sunt tot mai multe … doar trag cu vopsea, stabilesc dupa capu’ lor care pe unde ar avea dreptu’ sa parcheze si vor bani de la locatari, ca sa-si lase masina doar peste noapte, ca pe zi e tot la cine prinde primu’ … nu pare deloc o solutie viabila …

Comments are closed.