UNPR îşi propune un procentaj de 10% la alegerile de anul viitor

0
62

La sfârşitul săptămânii, la Filarmonica „Oltenia”, a avut loc întâlnirea regională a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), prin care s-au prezentat programul şi obiectivele pe termene mediu şi lung ale formaţiunii politice. Potrivit liderilor partidului, strategia UNPR este axată pe obţinerea unui procentaj de minimum 10%, atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare de anul viitor, dar nu este exclusă nici performanţa de accedere în Parlamentul European, la alegerile din primăvara acestui an. La şedinţă a fost prezent, pe lângă conducerile locală şi judeţeană, şi staff-ul naţional, în frunte cu preşedintele partidului, Gabriel Oprea.

Sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” a fost , sâmbătă, plină. Participanţi au fost reprezentanţi din toate judeţele Olteniei ai UNPR, care au pus la punct strategia formaţiunii politice. Preşedintele UNPR , Gabriel Oprea, a vorbit despre ceea ce va urma, axându-se pe alegerile de anul viitor, dar luând în calcul şi o accedere în Parlamentul European, la scrutinul din această primăvară: „Suntem în plin proces de reconstrucţie, mergând în toate regiunile României. Aici, la Craiova, avem organizaţie puternică, iar meritul este, în primul rând, al preşedintelui judeţean, domnul general  Gheorghe Bică. Pentru noi este o provocare şi, ca de atâtea ori, o vom porni de jos. Eu am fost ministru în două guverne, atît de dreapta, cât şi de stânga, ultima oară în „Guvernul Ponta”, care a fost unul dintre cele mai bune, şi nu o spun numai eu. Am avut, la un moment dat, peste 500.000 de membri de partid, iar, acum, avem undeva la 150.000, la nivel naţional. Vrem să-i readucem pe toţi cei vechi şi să avem şi în plus, şi aici mă gândesc, în primul rând, la rezerviştii din sistemul de siguranţă naţională. Strategia noastră este axată pe alegerile de anul viitor, atât locale, cât şi parlamentare, unde vrem să obţinem minimum 10% din voturi. Nu excludem, însă, şi un succes la europarlamentarele din acest an”.

Bică: „Vom avea un candidat din Dolj pentru europarlamentare”

La rândul său, Gheorghe Bică a spus că organizaţia locală este pregătită pentru europarlamentare, mergând cu un candidat din Dolj, pe o poziţie eligibilă, iar anul viitor va scoate un un scor foarte bun. Întrebat de eventuala accedere în Parlamentul European şi familia politică din care va face parte, Gabriel Oprea a menţionat: „Suntem un partid de centru – stânga şi acolo vom merge. În ceea ce priveşte alegerile de anul viitor, vom merge singuri, dar nu excludem o alianţă cu vreun partid, însă vom fi foarte atenţi”.