Primul târg al întreprinderilor simulate

0
324

Studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universităţii din Craiova, au participat, în zilele de 20 și 21 februarie, la primul târg al întreprinderilor simulate organizat la Universitatea Politehnică din Bucureşti, în cadrul proiectului SIMPRACT.

Studenţii craioveni au organizat şi prezentat la târg cinci standuri ale unor întreprinderi simulate, din diferite domenii de activitate, precum cel hotelier, servicii de curierat, producţie şi comercializare de electronice, respectiv industria mobilei. Utilizând platforma ROCT destinată activităţii acestor tipuri de întreprinderi, studenţii au simulat, exact ca în viaţa reală, înfiinţarea şi funcţionarea unei companii, sub îndrumarea profesorilor coordonatori din cadrul FEAA.

Proiectul SIMPRACT şi-a propus, printre altele, implicarea a 7.000 de studenţi cuprinşi în sistemul național de învăţământ, proveniţi de la 8 universităţi,  în activităţi de consiliere şi orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2.250 de studenţi vor fi implicaţi în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenţi vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Două premii de excelenţă

Proiectul este realizat în parteneriat de Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România. Munca şi eforturile studenţilor şi ale cadrelor didactice au fost răsplătite de către juriu cu două premii de excelenţă.