Plafon nou de 320 de milioane de lei pentru credite în cadrul programului « Prima Casă »

0
103

BRD Groupe Société Générale a primit din partea FNGCIMM un nou plafon de garantare, în valoare de 320 de milioane de lei, care va permite acordarea de credite « Prima Casă » în valoare totală de 640 de milioane de lei. Acesta este cel mai mare plafon de garantare acordat de FNGCIMM unei bănci în etapa actuală a programului « Prima Casă ».  

 

De la trecerea la creditarea exclusiv în monedă naţională şi până în prezent, banca a acordat, în cadrul programului Prima Casă, credite în  valoare de 360 milioane RON. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienţi din Bucureşti (30%), restul de 70% fiind acordate clienţilor din toate judeţele ţării. Cota de piaţă a băncii în programul Prima Casă în lei este de 33%, în timp ce cota calculată de la începutul programului, din anul 2009, este de 28%.

 

Valoarea medie a unui împrumut „Prima Casă” în lei se ridică la aproximativ 147.000 RON. Din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor  „Prima Casă”, cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste sub 30 de ani (50%). 27% dintre beneficiari au între 31 şi 35 de ani, iar 23% au vârste ce depăşesc 35 de ani. Cel mai tânăr beneficiar are vârsta de 21 de ani, iar cel mai vârstnic are 66 de ani.

58% dintre titularii programului sunt bărbaţi, iar 42%, femei. Portretul titularului de credit „Prima Casă” în lei este : bărbat în vârstă de 32 de ani din Bucureşti.