„Tu-ţi decizi viitorul!”, un succes în rândul elevilor craioveni

0
118

La începutul săptămânii trecute, elevii de clasa a XII-a din Colegiile Naţionale Nicolae Titulescu” şi Ştefan Velovan”, au participat la evenimentul „Tu-ţi decizi viitorul!”, organizat de către Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova şi Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Agricultură şi Horticultură ca micro-proiect.

„Tu-ţi decizi viitorul!” este parte din proiectul-cadru “De la Comunităţi la Comunitate”, dezvoltat de PR Pătrat împreuna cu JCI Craiova şi finanţat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN Pentru Comunităţi”. Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului a fost de a-i determina pe tineri să conştientizeze importanţa alegerii unui domeniu de activitate corect în ceea ce priveşte viitorul lor profesional. Alin Mechenici, consultant şi trainer specializat pe comunicarea inter-umană, le-a vorbit participanţilor, din propria experienţă, despre alegerea unei cariere, dar şi cât de esenţial este să îşi construiască viitorul în funcţie de aptitudini şi pasiuni. De asemenea, Ramona Sinca, trainer, le-a prezentat rolul pe care îl are piaţa muncii în ceea ce priveşte viitorul profesional şi cât de mult înseamnă să-şi aleagă un domeniul care să-i pasioneze şi să-i motiveze ca să reuşească în ceea ce şi-au propus. Elevii au avut parte şi de suport moral dar şi informaţional din parte studenţilor de la cele mai importante facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova. Aceştia le-au vorbit din proria lor experienţă studenţească, au comunicat interactiv cu publicul, le-au oferit informaţii şi materiale legate de oportunităţile pe piaţa muncii, domeniile cele mai căutate în 2014, dar şi sfaturi în orientarea profesională. «Evenimentul “Tu-ţi decizi viitorul!” a fost un real success datorită feedback-ului pozitiv pe care  l-am primit atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor şi pot spune că poate fi considerat un micro-proiect pilot pe care îl vom reimplementa în anul şcolar ce va urma la o scară mult mai amplă. Elevii au fost foarte multumiţi de informaţiile primite şi au considerat că pot folosi aceste informaţii pentru a lua o decizie corectă care îi va propulsa în cariera pe care o visează. A fost un drum lung pentru echipa noastră, dar suntem mulţumiţi că am putut pune bazele unui micro-proiect care va ajuta elevii sa realizeze importanţa alegerii unei facultăţi sau unei cariere potrivite lor» a declarat Cîţă Alexandru, vicepreşedinte ASFFC, organizaţie coordonatoare.

Etapa următoare: dezvoltarea de micro-proiecte

Dezvoltarea de micro-proiecte a reprezentat cea de-a două etapă a proiectului „De la Comunităţi la Comunitate” prin care ONG-urile din Craiova sunt sprijinite să înveţe să colaboreze pentru realizarea de proiecte de impact. “De la Comunităţi la Comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câştigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, ediţia 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest în oraşul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în oraşul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.